Johan Post wil weer knallen!
Johan Post wil weer knallen! Foto: (Ambitious)

Ambitious wil weer uit de speakers knallen

REEUWIJK

Het verhuren van dj’s en het verzorgen van dj-shows. Dat doet Ambitious, al 25 jaar. De Reeuwijkse onderneming van Johan Post zag door de coronapandemie het aantal boekingen – en daarmee de omzet – reduceren tot bijna nul. Maar de focus ligt op betere tijden. "Dit wil ik zo lang mogelijk blijven doen. Hier haal ik energie uit."

"Mag ik deze even opnemen," vraagt Johan Post als hij aan het begin van dit interview een belletje krijgt. Er volgt een kort telefoongesprek. "Dat is weer een verplaatsing. Heel vervelend en het went niet. September zat ik helemaal vol met boekingen en ik ben nu alleen maar


bezig met omzettingen," verzucht Johan. Als eigenaar van Ambitious – samen met zijn vrouw Anita – zag hij zijn business van de een op de andere dag stilvallen door de coronapandemie. En die business bestaat uit het optreden als dj (diskjockey) op de meest uiteenlopende 


party's en evenementen. Van bruiloft tot bedrijfsfeest, van verjaardag tot themafeest. En alles wat daar tussenin zit. 


"Inmiddels begrijp ik het niet meer," klaagt de 48-jarige ondernemer over de maatregelen. Net als zijn collega’s uit de evenementenbranche ergert hij zich aan de besluiten van het demissionaire kabinet: wel volle voetbalstadions, maar geen evenementen of festivals.


Overigens wist Ambitious door diezelfde overheid zonder al te veel kleerscheuren de crisis het hoofd te bieden. "We kwamen in aanmerking voor de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Daarmee redden wij het en hoefden we niet aan onze buffers te komen." 


Lees verder op pagina 3