Afbeelding
Foto:

Van de nood een deugd

Bodegraven


De volleybalwedstrijd van VSTS dames 1 stond van tevoren op losse schroeven aangezien de tegenstander van zich de avond ervoor via de mail had afgemeld. Op zaterdag 18 september voor een vrije zaterdag besloten totdat de telefoons bij de dames gingen rinkelen met de mededeling dat opponent Switch plaats had genomen in de sportkantine om wél de wedstrijd te spelen.

In samenspraak met de arbitrage werd besloten de wedstrijd te gaan spelen en Switch heeft dit moeten bezuren. VSTS begon dus bijna een uur later aan de match maar had een flitsende start. 


Alle dames waren erop gebrand om alles te geven. Vanaf punt 1 was dit goed te zien aan het spel van VSTS.  Zij legden flinke servicedruk neer bij de tegenstander wat resulteerde in veel directe punten en de punten die Switch wel maakte waren flink bevochten want niks werd weggegeven die middag. Zo werd met 25-18 de eerste set overtuigend gewonnen en ging VSTS met veel plezier en overtuiging door naar set twee. Ook in deze set was VSTS de baas over Switch.  In de derde set stond binnen no-time een 25-10 op het scorebord. VSTS won ook set vier en boekte dus een 4-0 overwinning. 


De mentale switch die voor de wedstrijd gemaakt werd heeft voor deze teamprestatie gezorgd.