Ingezonden brief: 30 km-zone

Algemeen

Tijdens de informatieavond op 14 september is de invoering van een 30 km-zone in het plassengebied ter sprake gebracht. Ik weet niet door wie, maar ik heb sterk de indruk dat het de gemeente is geweest. Niet iedereen bleek er, volgens het verslag in uw blad, gecharmeerd van te zijn. Dat laatste is zwak uitgedrukt en waarschijnlijk zo geschreven om sterkere bewoordingen te vermijden.

In 2018 heeft de gemeente die 30 km al eens willen invoeren. De borden waren zelfs al geplaatst; naar later bleek, voortijdig. Om te voorkomen dat een 30 km-zone over een tijdje ineens blijkt te zijn ingevoerd, verwijs ik naar een enquête uit 2018 gehouden onder bewoners van de Oukoopsedijk en Nieuwenbroeksedijk. Daaruit bleek voor de Oukoopsedijk dat 80 procent van de bewoners tegen was. De enquête was meer dan representatief met een deelname van bijna 85 procent. Voor de Nieuwenbroeksedijk was de uitkomst mutatis mutandis hetzelfde. En om het gebrek aan draagvlak nog duidelijker te maken: ruim 82 procent liet weten zich er niet aan te houden, mocht die 30 km er komen.

De wethouder heeft in 2018, na een gesprek met enkele bewoners van de Oukoopsedijk, toegezegd dat, als de gemeente alsnog invoering overweegt, vooraf overleg plaatsvindt met de bewoners. Een opmerking tijdens een informatieavond over andere onderwerpen dan een 30 km-zone voldoet niet aan die toezegging. In het gesprek met de wethouder zijn de argumenten tegen een 30 km-zone aan de orde gekomen. Ik zal ze u hier besparen, het zijn er nogal wat. Mag ik toch een klein voorbeeld geven? Stel dat ik op 26 november, een donkere regenachtige avond na een lange werkdag en op weg naar huis, om 23.00 uur het hele plassengebied door moet met mijn auto of via Driebruggen aan kom rijden. Geen andere automobilist te zien en al helemaal geen fietser. Toch zou ik maximaal maar 30 km per uur mogen rijden. Absurd.

Ik meen me bovendien te herinneren dat bij een 30 km-zone allerlei andere maatregelen verplicht zijn zoals drempels of andere obstakels. Voor een noodlijdende gemeente ligt daar een prachtige kans om onnodige uitgaven te vermijden.

Het plassengebied is primair een plek voor de bewoners om er te wonen en die willen met een snelheid, passend bij het gebied, van en naar huis kunnen rijden. Hou het zo.

H.D.C. Bevers