Afbeelding

Sport Verbindt: v.v. WDS staat voor Waarder Driebruggen Samen

Algemeen Sport verbindt

Driebruggen 

En als het aan Ivo en Michael ligt draait het daar ook om bij hun voetbalclub de onderlinge saamhorigheid. Als pupil kom je tegen een balletje trappen met je vriendjes. Als team blijf je bij elkaar tot en met de senioren. Door de jaren heen heb je een stevige band opgebouwd. Ken je elkaar door en door en kun je daardoor een potje bij elkaar breken.

door Marlien van Leeuwen

Michael van Peperstraten is de secretaris van voetbalvereniging WDS, via hem komen we in contact met Ivo Lemkes. Vanaf zijn zesde voetbalt Ivo bij WDS. Alhoewel hij inmiddels is verhuist kijkt hij elke week uit naar de zaterdag. Ivo: “Elke zaterdag ben ik op het veld. Vanaf 10:00 uur beginnen de wedstrijden van de junioren en met elkaar kijken we naar de wedstrijden. Er is een grote onderlinge betrokkenheid bij WDS.”

Selectie

Zelf zit Ivo in de selectie. In de selectie trainen spelers uit het 1ste en 2de van de senioren teams. Alleen de beste worden opgesteld voor de wedstrijden. Ivo: “Na afloop de kantine in. Napraten met een biertje over de wedstrijd. Discussies over wat goed was en wat beter had gekund, je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn. Ook de tegenstander blijft vaak hangen.” En zo komt hij op de scheids die het zo gezellig vond dat hij een dansje op de tafel niet schuwde. Niet altijd eindigt iedereen op de dansvloer, de ene avond is de andere niet. Maar toch, als je na vijven bardienst hebt blijf je tot de laatste naar huis gaat. Gezelligheid kent geen tijd.

150 leden

De voetbalvereniging telt van f-jes tot veteranen zo’n 150 leden. Meiden? Ivo; ”Dat mogen er wel meer zijn, graag zelfs. Het maakt de vereniging diverser.” En dat de vereniging in de afgelopen coronaperiode vindingrijk was wil Ivo graag met ons delen. Het zegt wat hem betreft iets over de sfeer en saamhorigheid. 

Bier

“Vorig jaar aan het einde van het seizoen bleven er kratten met bier over die bijna over de datum zouden gaan. Beperkingen alom en zo was er besloten die kratten te verkopen zodat je de opgenomen kampioenswedstrijd met een echt WDS biertje thuis kon bekijken. Op zaterdagmiddag zou de uitzending op YouTube live gaan. Dat ging die ook. Alleen was het de kampioenswedstrijd van 2002 die van analoog naar digitaal was geconverteerd.
Ook afgelopen januari werd de voorraad bier in verband met de houdbaarheidsdatum verkocht aan de leden. De vraag oversteeg het aanbod!”

Wij-gevoel

Net naar gelang het team waar je in speelt is presteren belangrijk. In alle eerste teams van f-jes tot senioren, sta je voor de eer van de vereniging in het veld. Hoe lager de teams hoe meer het om sportief bezig zijn gaat. Maar bovenal gaat het bij WDS om het wij-gevoel, het sociale aspect binnen de vereniging.