Afbeelding
Foto:

Dierendag en Sint Franciscus


Reeuwijk –

Wel 25 kinderen hebben woensdag 13 oktober in de Bibliotheek Reeuwijk genoten van een voorstelling over Sint Franciscus en dierendag. Els van der Burg, medewerker van het Archeon, nam de kinderen met poppenkastspel en muziek mee naar de Middeleeuwen. Als afsluiting konden de kinderen een armbandje van vilt maken dat ze mee naar huis mochten nemen. 

Deze activiteit was mede mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden van de Bibliotheek Reeuwijk en de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk. De Stichting Vrienden van de Bibliotheek Reeuwijk ondersteunt met hulp van haar donoren in brede zin speciale projecten van de Bibliotheek Reeuwijk gericht op jeugd, taalvaardigheid en ouderen. 


-------------------

Middeleeuwse Voorstelling op 13 oktober tijdens de Kinderboekenweek in de Reeuwijkse Bibliotheek 

In de Kinderboekenweek was op woensdagmiddag 13 oktober in de Bibliotheek, een feestelijke Middeleeuwse voorstelling door Els van der Burg , medewerker van het Archeon, voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. Zij genoten van haar poppenkast en van het verhaal van “ Sint Franciscus en de wolf en de schapen” omlijst door muziek en zij leerden kleurige armbandjes vilten van schapenwol en zeepsop.

De middag werd afgesloten met limonade met Middeleeuwse vruchtjes en een vrolijke polonaise door de bibliotheek .