Afbeelding
Foto:

Cijfers corona in Bodegraven-Reeuwijk hoger dan in regio

Bodegraven-Reeuwijk

Corona grijpt in Bodegraven-Reeuwijk harder om zich heen dan in de omliggende plaatsen. Dat blijkt uit de cijfers op het Coronadashboard op Rijksoverheid.NL: sinds december er 2020 was het aantal positief getesten in onze gemeente niet zo hoog.

Afgelopen maandag werden 19 positieve testen geregistreerd, een dag daarvoor 40. Om vergelijkingen mogelijk te maken vertaalt het RIVM de cijfers naar aantal positief getesten per 100.000 inwoners. In die rekensom zijn over tien dagen gemiddeld 81 mensen per dag positief getest, in echte cijfers gaat het om gemiddeld 29 mensen per dag. In alle omliggende gemeenten zijn de cijfers lager. 


Het aantal virusdeeltjes in het rioolwater neemt ook hand over hand toe, een ander signaal dat het virus steeds meer mensen besmet. Overigens worden nauwelijks mensen uit onze gemeente in het ziekenhuis opgenomen, er is één geval geregistreerd in de afgelopen dagen. Inmiddels is 82 procent van de bewoners in Bodegraven-Reeuwijk volledig gevaccineerd, 83 procent heeft in elk geval de eerste prik gehad. Landelijk liggen die cijfers fractioneel hoger. In de leeftijdsgroep 12-17 jaar is in onze gemeente 59 procent volledig gevaccineerd en heeft 61 procent ten minste een prik gekregen.

Afbeelding