Jan Leendert van den Heuvel
Jan Leendert van den Heuvel Foto: onbekend

Jan Leendert van den Heuvel lijsttrekker SGP

Algemeen

BODEGRAVEN-REEUWIJK

Jan Leendert van den Heuvel is maandag 13 september door de kiesvereniging van de SGP Bodegraven-Reeuwijk verkozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Later dit jaar wordt de complete kandidatenlijst samengesteld. Jan Leendert van den Heuvel wordt voor de zesde keer lijsttrekker.

Het bestuur van de SGP heeft veel waardering voor de wijze waarop Jan Leendert in de afgelopen periode de SGP heeft vertegenwoordigd. “We zijn blij en dankbaar dat hij zich opnieuw beschikbaar heeft gesteld. Hij is zeer kundig en ervaren,” aldus Arie Boele, voorzitter van de plaatselijke kiesvereniging. 

Jan Leendert is blij met de voordracht. Hij geeft aan dat het lijsttrekkerschap een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt, waarvoor steun van zowel bestuur, fractie en de leden nodig voor is. Hij is gemotiveerd om ook in de nieuwe raadsperiode de speerpunten van de SGP voor het voetlicht te brengen, zoals: een positief christelijk geluid en een financieel gezond gemeentelijk beleid. Van 2002 tot 2013 zat Jan Leendert van den Heuvel onafgebroken in de gemeenteraad van Bodegraven en Bodegraven-Reeuwijk. In 2013 werd hij als wethouder onderdeel van het dagelijks bestuur van de gemeente. Ook in de twee daaropvolgende raadsperiodes maakte hij deel uit van het college. Naast zijn parttime wethouderschap is hij werkzaam als advocaat bij Van den Heuvel advocaten in Bodegraven. Jan Leendert voert de lijst van de SGP voor de zesde keer aan.