Afbeelding

Studio’s voor jongeren in centrum Bodegraven

Algemeen

BODEGRAVEN

Met een bouwplan voor vijftien studio’s van elk iets meer dan 40 m2 wil André Meijers een bijdrage leveren aan de bestrijding van de lokale woningnood onder jongeren.

door Henri Stolwijk 

De studio’s moeten worden gebouwd aan het Stationsplein, nabij de kruising met de Julianastraat. Hier staat de kerk van de Vergadering der Gelovigen, die een andere plek heeft gevonden.

De grond (305 m2) en de te slopen opstallen (circa 200 m2 bebouwing) zijn in bezit van Meijers. Het nieuwe gebouw krijgt vier verdiepingen en er is een gezamenlijke buitenruimte voorzien. “Een mooi plan,” oordeelt Meijers zelf. Iedere studio krijgt een eigen voordeur, te bereiken via de centrale entree. De initiatiefnemer wil een woning reserveren voor een statushouder, de rest is bestemd voor Bodegraafse jongeren. 

Een aantal particuliere investeerders heeft zich al gemeld voor de aankoop van een woning, die voor contractueel vastgestelde bedragen van maximaal 680 euro per maand verhuurd zullen worden. De woningen mogen gedurende tien jaar niet worden doorverkocht, tenzij de eventuele winst met de ontwikkelaar wordt gedeeld. “Afhankelijk van de medewerking van de gemeente kunnen de bewoners kerst 2022 in hun nieuwe woning vieren,” voorspelt Meijers. Het bouwplan is inmiddels ingediend.

Afbeelding