Afbeelding
Foto: Wim de Boevere

Nieuwe woningen aan De Groendijck

Algemeen

WAARDER

Na ruim 100 jaar is in november 2020 het fokzeugenbedrijf van de broers Cor en Aaldert Kon aan De Groendijck in Waarder gestopt met haar activiteiten. Al direct daarna is er door de broers nagedacht over een mogelijke herbestemming van het omvangrijke terrein en een zo optimaal mogelijke benutting van de aanwezige faciliteiten en bebouwing. Na verschillende overleggen heeft de gemeente de voorkeur uitgesproken voor woningbouw.

door Wim de Boevère

Op het beschikbare perceel is momenteel zo’n 7000 vierkante meter aan gebouwen aanwezig. Die worden, naast een gedeelte nieuwbouw, op een zo duurzaam mogelijke wijze omgevormd tot woningen. Enkele gebouwen zullen verdwijnen om plaats te maken voor ruimte met groen, een eventuele dierenweide en voldoende parkeergelegenheden. Het gehele project bevat zo’n 29 deels verschillende, levensloopbestendige woningen. Het project moet de uitstraling krijgen van een in de omgeving passend boerenerf met als projectnaam ‘De Groendijckhof - Wonen met Meer’. 

De woningen zullen verschillende woonoppervlaktes hebben vanaf 70 vierkante meter. Een deel daarvan is bestemd voor sociale huur en een ander deel voor de particuliere koop- of verhuurmarkt. Mogelijk kunnen er ook woningen worden gerealiseerd voor starters of alleenwonenden. Hierdoor ontstaat er een mix van doelgroepen, wat bijdraagt aan het vitaal houden van de het leefgebied. De plannen zijn gemaakt in opdracht van de familie Kon door Verstoep Bouwadvies en architectuur.

Tijdens een informatiemiddag op 20 november van 14.00 tot 16.00 uur aan De Groendijck 30 worden de plannen toegelicht en is er ruimte om vragen te stellen.

Afbeelding