Afbeelding
Foto:

Ingezonden brief

Bezwaren inwoners Nieuwerbrug niet ontvankelijk?

Op 25 oktober vond in het gemeentehuis in Bodegraven de openbare hoorzitting van de Bezwarencommissie plaats over de afsluiting van de spoorwegovergang in de Dubbele Wiericke. De publieke tribune was opvallend goed gevuld. Vier inwoners van Nieuwerbrug en TeVoet, vereniging van wandelaars hadden een bezwaarschrift ingediend. 


De aanwezige bewoners maakten duidelijk dat het Dubbele Wierickepad voor hen de enige mogelijkheid is om naar het buitengebied te gaan en om veilig een eindje te kunnen lopen. Andere mogelijkheden zijn gevaarlijk: Korte Waarder, fietspad. Na de afsluiting moet je kilometers omlopen om weer op de Dubbele Wiericke te komen. De inwoners waren verontwaardigd dat de gemeente het wandelpad in de wijk Wijde Wiericke als een alternatief had voorgesteld. Bovendien was de inwoners niet de mogelijkheid geboden voorafgaand aan het raadsbesluit hun stem te laten horen.

Volgens TeVoet kan het raadsbesluit niet in stand blijven. Zij vindt dat de raad slecht geïnformeerd was en dat zij aan de hand van een onvolledig dossier een besluit genomen heeft dat de inwoners van Nieuwerbrug van het buitengebied afsluit en dat een cruciale schakel in het wandelnetwerk doet verdwijnen. En dit ondanks alle aandacht in beleidsnotities voor gezondheid, bewegen en recreatie om de hoek. Er is niet creatief naar een oplossing gezocht. Volgens TeVoet is die er wel. De Bezwarencommissie stuurt binnen vier weken na de zitting haar advies naar de raad.


Effien Huizing

TeVoet, vereniging van wandelaars

(www.tevoet.nl)