bsh
bsh Foto:

Recordaantal deelnemers 18e Gromax Reeuwijkse Hout Cross 20 november 2021

Reeuwijk - Crossatletiek

Het werd een mooie wedstrijd. De Gromax Reeuwijkse Houtcross is de tweede cross wedstrijd in de regionale cross competitie. Enkele weken geleden trapte die af in Boskoop, in december volgt een cross in Gouda en in 2022 staan Waddinxveen en Alphen a/d Rijn nog op het programma. De cross in Reeuwijk wordt gekenmerkt door een parcours dat begint op het mulle zandstrand van de surfplas, waar voor de gelegenheid drie zandbulten zijn aangelegd. Echte kuitenbijters zijn dat, zeker als je iedere ronde opnieuw over die heuvels moet. Daarna duiken de lopers het bosgebied van het Reeuwijkse Hout in, om uiteindelijk over het drassige gras terug te lopen naar het zand. Voor de kleinsten zit het er dan op, maar de oudere deelnemers lopen meerdere ronden. De lange cross mannen 9000 meter was een spannende strijd. De eerste drie atleten finishten binnen 11 seconden. De winst was voor Cas Lutz van AAC. Ton Hettema van Rotterdam Atletiek finishte vier seconden later op een tweede plaats. De derde plaats was voor Martijn Klaasse van AV Gouda.