Het wij-gevoel en de humor RVC '33 heeft nog altijd genoeg vrijwilligers.
Het wij-gevoel en de humor RVC '33 heeft nog altijd genoeg vrijwilligers.

Sport verbindt: Ons kent ons bij RVC’33

Algemeen Sport verbindt

Reeuwijk-Dorp

Zowel op maandagmorgen als op donderdagmorgen is er een clubje ‘voormalige voetballers’ aan het werk op het voetbalcomplex van RVC ’33 op Reeuwijk-Dorp. Hun voetbalschoenen pronken al een tijdje in het rariteitenkabinetje, maar de liefde voor de club is onverminderd groot.

door Marlien van Leeuwen

Met elkaar onderhouden ze het complex: van een schroefje draaien tot het schoonspuiten van de sponsorborden en alles wat er tussen ligt. Halverwege de ochtend is het koffiedrinken in de kantine. Ze zijn aan elkaar gewaagd; de humor vliegt over tafel. Op de man, maar absoluut niet scherp.

Ongeacht de prestatie op het veld

Als voetbalvereniging doen ze het goed. RVC heeft meer dan 700 leden. Zeven heren elftallen, drie dames elftallen en ook de jeugd (jongens én meisjes) is goed vertegenwoordigd, zo goed dat de veldbezetting op de zaterdag vol zit. Als het eerste speelt, staat het rond het veld ook vol, ongeacht de prestatie op het veld - wat niet weg neemt dat zowel spelers als publiek willen winnen.

Je voelt het gewoon

Elke sportvereniging heeft zo zijn eigen identiteit. Die voel je als je binnenkomt. Het gaat om hoe iedereen met elkaar omgaat, maar ook hoe het complex eruit ziet. Bij RVC ’33 is het duidelijk ons kent ons. Dat geldt alle leeftijden door elkaar van jong tot oud, maar voor leeftijdgenoten al helemaal. Daarnaast is er voor iedereen plek, ook voor buitenstaanders, die meer en meer van de vereniging deel uitmaken. Als vereniging moet je er dan zorg voor dragen dat dat ‘wij-gevoel’ behouden blijft. Dat gaat niet vanzelf. Je moet mensen aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid. Een vereniging bestaat uit dat wat je met en voor elkaar doet.

Het voordeel van ons kent ons

Bij RVC ’33 wordt iedereen in zijn waarde gelaten. En daar hoort ook bij dat je klaarstaat voor een ander die dat nodig heeft. Dat is misschien wel de kracht van RVC ’33. Een bijkomend effect van ons kent ons is dat je van de ander weet waar hij of zij goed in is. Zo wordt alle expertise binnen de vereniging benut en ligt het complex er gelikt bij. Maar bovenaan staat natuurlijk dat voetballen een heel leuk spelletje is! Lekker een balletje trappen in de wei, en daar hoort zowel winnen als sportief verliezen absoluut bij.