Aanleg glasvezel in Reeuwijk-Brug

Algemeen

Reeuwijk

DELTA Fiber Netwerk gaat binnenkort van start met de aanleg van glasvezel in Reeuwijk-Brug. Tot 6 december 2021 hebben inwoners de mogelijkheid om zich aan te melden zonder aansluitkosten via lokale verkopers, gavoorglasvezel.nl of telecomaanbieders Caiway, DELTA, Kliksafe, Online.nl of Helden van Nu. Projectleider Konrad van Wijngaarden: “Met de aanleg van glasvezel krijgt Reeuwijk-Brug een goede infrastructuur, die het mogelijk maakt dat we in de toekomst het wonen, werken en de zorg meer digitaal maken.”

Voordelen

Met het thuiswerken en het volgen van thuisonderwijs hebben we gemerkt dat een trage internetverbinding veel irritaties kan opleveren. De voordelen van snel internet zijn bij aansluiting op het glasvezelnetwerk dan ook direct merkbaar. Stilstaande beelden tijdens een videogesprek of haperend downloaden van bestanden omdat kindlief zit te gamen, behoren met een glasvezelnetwerk tot het verleden.

Elk huis een aansluiting

Ook bij de huizen die zich (nog) niet aangemeld hebben voor het glasvezelnetwerk wordt toch de aansluiting gebruiksklaar gemaakt. Zo is elke woning voorbereid op de toekomst. Bovendien blijft de overlast beperkt als in één keer alle woningen van een hele straat worden aangesloten. De straat hoeft dan maar één keer opengebroken te worden. De inwoners kunnen zelf bepalen of zij een glasvezelabonnement willen afsluiten, het netwerk is operationeel en een werkende aansluiting is zo gemaakt.

Kijk voor meer informatie waar het glasvezelnetwerk aangelegd kan worden en het aanlegnieuws op www.gavoorglasvezel.nl.