Informatie Digitale Overheid in Bibliotheek

Algemeen

Bodegraven

Op vrijdag 3 december start de Bibliotheek in Bodegraven met een Informatiepunt Digitale Overheid. Iedereen met een vraag over de digitale overheid kan vrijblijvend binnenlopen op het gratis spreekuur op maandag van 10.00 tot 12.00 uur en op vrijdag van 14.30 uur tot 16.30 uur. Ook tijdens de reguliere openingstijden van de Bibliotheek kan iedereen met vragen terecht.

Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Denk maar aan het aanvragen van een DigiD, het zetten van de CoronaCheck-app op de telefoon, het uitprinten van de QR codeā€¦ Veel mensen vinden dit lastig. Nu steeds meer fysieke loketten zijn gesloten, helpt de bibliotheek iedereen die dat nodig heeft met het regelen van digitale zaken met de overheid.

Daarbij kun je denken aan aanvragen over belastingen en toeslagen, zorg, werk zoeken, rijbewijs verlengen, AOW aanvragen, bezwaar maken tegen verkeersboetes of het aangeven of je wel of geen donor wilt zijn na overlijden. De medewerkers van de bibliotheek helpen hen met het vinden van informatie op websites en verwijzen voor persoonlijke informatie zo nodig door naar lokale partners zoals VOTA en de Papierwinkel.