Dorpsteam Bodegraven-Noord

• Er wordt hard gewerkt aan de renovatie van het Raadhuisplein door Linda van de gemeente en de aannemer Kleywegen aan het maken van perkjes, beplanting en bomen. De Marktstraat is bijna klaar en op het Raadhuisplein is men net begonnen. Soms is er wat overlast maar veel klachten horen wij niet vanuit onze wijk.

• Afgelopen vrijdag was het plantjesdag. De kinderen van de scholen hebben samen met hun meesters en juffen en de mannen en vrouwen van de gemeentelijke groendienst de perkjes in de bouwsteeg en weeshuisbaan voorzien van planten. De wethouder was er en BR6 was er om opnames te maken dus kijk ook eens op hun site voor de filmpjes.

• Samen met wijkteam Zuid wordt Dorpsvisie Bodegraven 2030 opgesteld. De uitkomsten vanuit de eerdere enquêtes zijn verwerkt in een rapportage. Dit hebben wij met elkaar besproken. Wij vonden het rapport nog niet concreet genoeg. Wijkteam Noord heeft een punten lijst van ongeveer 30 onderwerpen die nog als aanvulling bij dit rapport moeten komen. Een soort agenda voor de toekomst. Wijkteam Zuid is gevraagd ook met een dergelijke lijst te komen zodat wij samen een lijst van punten voor veranderingen en verbeterringen krijgen waar wij mee in gesprek kunnen met de gemeente.


Dorpsteam Reeuwijk-Dorp, Tempel en buitengebied 

Tijdens onze openbare vergadering van het Dorpsteam op 7 oktober hebben we met inwoners van gedachten gewisseld over hoe we de doelen uit de Dorpsvisie zouden kunnen realiseren. Diverse mensen hebben toen laten weten interesse te hebben om hieraan mee te willen werken. Het Dorpsteam gaat binnenkort deze mensen benaderen om te kijken of er voor de diverse onderwerpen werkgroepen opgestart zouden kunnen worden. 

We zijn helaas nog steeds voorzitterloos. De voorzitterstaken worden nu over verschillende leden verdeeld, maar dat is verre van optimaal. Wij zijn dus naarstig op zoek naar een nieuwe voorzitter. Ben jij iemand (m/v) die;

• De leiding kan nemen en goed kan samenwerken in een team 

• Kan communiceren op verschillende niveaus (binnen de gemeente en met bewoners) en daarbij zijn/haar mannetje/vrouwtje staat

• Efficiënt vergaderingen kan leiden en daarbij verschillende meningen tot hun recht laat komen

• De mensen en natuur in ons gebied een warm hart toe draagt

• Zich wil inzetten voor de leefbaarheid in ons gebied en daar ook wat tijd in wil stoppen

• Een lange adem heeft voor langer lopende zaken dan ben je geknipt als voorzitter van ons Dorpsteam!?


Ons Dorpsteam is actief sinds 2013. Ze bestaat uit betrokken buurtbewoners die zich op vrijwillige basis inzetten voor het behouden en bevorderen van de leefbaarheid in al haar aspecten. Het Dorpsteam geeft de gemeente hierover gevraagd én ongevraagd advies. Heb je interesse of wil je meer informatie of een keer vrijblijvend een vergadering bijwonen, neem dan contact op via info@dorpsteamreeuwijkdorp.nl.


Dorpsteam Reeuwijk-Brug

Kom snel! Wegens groot succes komt opnieuw het mobiele afvalbrengstation van Cyclus naar ons dorp. U heeft het ongetwijfeld op zaterdag 25 september tijdens onze Burendag bij zalencentrum De Brug zien staan. Nu staat hij er weer. Vanmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur. Weer op het parkeerterrein bij De Brug. U kunt er klein chemisch afval, klein huishoudelijk afval en een beetje klein, hanteerbaar verbouwingsafval. Dus wat behang, houten latten, incourant glas e.d. brengen. Geen aanhanger vol!

Er zal iemand van het dorpsteam in de buurt zijn om uw vragen met betrekking tot projecten in het dorp te beantwoorden. Ook over de toekomstvisie voor ons dorp kunt u vragen stellen. Wilt u meewerken aan het uitvoeringsprogramma om de visie tot werkelijkheid te maken samen met de gemeente? Laat ons dan weten dat u wel als vrijwilliger in ons team wil komen. We kunnen echt het verschil maken!

De herinrichting van Reeuwijk-Brug West is één van de voorbeelden waarin ons team van het begin af aan (al vier jaar geleden) inbreng heeft gehad en goed met bewoners en aannemer en gemeente de plannen heeft kunnen verfijnen en afstemmen op alle vragen en wensen. Op de bewonersmiddag die de aannemer onlangs organiseerde, liepen veel tevreden bewoners te genieten van een hapje en een drankje. Daar doe je het voor! Ook bij het slaan van de eerste paal voor de vlonders aan de Raadhuisweg waren we aanwezig. De kinderen van De Venen hadden zich uitgeleefd en een paal vol geschilderd met hun namen en tekeningen. Het was helaas de laatste actie van onze dorpswethouder, maar we gaan weer goede contacten opbouwen met haar opvolger(-ster). Wij bedanken haar ook via deze weg voor haar betrokkenheid bij en inzet voor Reeuwijk-Brug.