Voorlopig na 17.00 uur geen vieringen in de R.-K. Kerk

Bodegraven


Het besluit om met Kerstmis na 17.00 uur geen publieke vieringen toe te staan gaat de bisschoppen zeer aan het hart. Zij herhalen dat de kerk geen bron van besmetting mag zijn. Zij willen met hun besluit een massale beweging van mensen die tegelijk naar de kerstnachtvieringen zouden gaan, voorkomen. Dit besluit houdt voor de geloofsgemeenschap St Willibrordus te Bodegraven in, dat er op kerstavond 24 december geen nachtmisvieringen zullen zijn.


Om 16.00 uur zal er wel een gebedsviering zijn met het kerstverhaal en zang. Op Eerste Kerstdag 25 december en op Tweede Kerstdag 26 december zal er om 09.00 uur een Eucharistieviering zijn. Voor deze drie vieringen dienen er toegangskaarten te worden gekocht voor een euro per stuk. De opbrengst gaat volledig naar de Zusters van Naastenliefde in Rotterdam, zij koken vijf dagen per week twee warme maaltijden voor daklozen. De kaarten kunnen worden gekocht op 12 en 19 december na de viering van 09.00 uur aan de kerk, en tevens op 20 en 22 december van 09.00 tot 12.00 uur op het parochiesecretariaat, Overtocht 20.


Er zijn vaste plaatsten in de kerk op anderhalve meter afstand en een mondkapje is verplicht, als U zit mag het mondkapje af.