Afbeelding

Win-win situatie: pak de fiets en volg een cursus

Algemeen

Bodegraven-Reeuwijk

Een levendig dorp waar veel georganiseerd wordt voor en door de inwoners, dat is waar veel stichtingen in Bodegraven-Reeuwijk naar streven. Saamhorigheid, een plek waar je bij elkaar komt en vooral lekker dicht bij huis. Waar vind je zoiets en nog belangrijker, wie organiseert er wat leuks!

Wat is er plezieriger dan midden in het dorp een workshop, cursus of lezing volgen waar je op de fiets naar toe gaat en waar je ook nog eens met dorpsgenoten een kopje koffie drinkt. Nel van Doesburg van Volksuniversiteit Het Groene Hart vertelt: “Als locatiemanager en cursuscoördinator organiseer ik al bijna zeven jaar cursussen. Het geeft zoveel voldoening om te zien dat mensen uit het dorp genieten van een gezellige middag of avond waar je ook nog eens wat van opsteekt.”

Ga voor creativiteit en leuke contacten

In zowel het Evertshuis als ’t Centrum is er voor jong en oud iets te doen dat past bij ieders interesse. Nel van Doesburg: “Van een cursus fotografie tot orthomoleculaire voedingsadviezen of kinderen schminken. Er is zoveel creativiteit en er ontstaan veel leuke contacten. Het geeft een goed gevoel om met het lokale team van Volksuniversiteit Het Groene Hart een stukje bij te dragen aan de levendigheid van Bodegraven.” 

Fietsen in Bodegraven of Valencia

Helaas zijn door corona veel cursussen geannuleerd, maar in het nieuwe jaar worden weer volop uitdagende lessen georganiseerd. Een lekke band in Valencia, geen probleem na de korte taalcursus Spaans op reis. Een locatiemanager zorgt dat alles op de leslocaties van Het Evertshuis en ‘t Centrum tip top geregeld wordt. Van notitieblok tot schildersezel, cursisten ontbreekt het aan niets. 

Nieuwe uitdaging

Nel gaat na bijna 7 jaar vrijwilligerswerk voor Volksuniversiteit Het Groene Hart, eind dit jaar haar werkzaamheden als locatiemanager en cursuscoördinator neerleggen. Nel vertelt: “De blije cursisten en docenten die met ziel en zaligheid de mooiste lessen gaven zal ik enorm missen, maar het is tijd om nu mijn eigen hobby’s op te pakken. “