Afbeelding

Verrassing Streekmuseum

Algemeen

Reeuwijk

Donderdagmorgen 9 december kreeg het Streekmuseum de opbrengst van de verkoop van de kalender 2022 van Mooi Reeuwijk aangeboden. Vlak voor het begin van de vergadering van de werkgroep Marketing en Externe Communicatie van het streekmuseum Reeuwijk, werd de secretaris van de werkgroep, Eke Vos, naar buiten gevraagd door Cornelis Hagen, initiatiefnemer van de kalender.

Al enkele jaren komt de opbrengst van de verkoop van deze kalender, met allemaal fantastische foto’s van Reeuwijk, ten goede aan het museum.
Eke mocht dit jaar de totaalopbrengst van de verkoop van 250 kalenders in ontvangst nemen. Het was een emmertje met 1.533,55 euro. Een fantastisch bedrag dat door het algemeen bestuur van een goede bestemming wordt voorzien.

Het museum is al enkele jaren aan het sparen voor de inrichting van de nieuw te bouwen expositie- en vergaderruimte naast de bestaande authentieke boerderij. Ondanks de goede verzorging door de vrijwilligers van de bouwploeg is het houten witte noodgebouw na meer dan tien jaar dringend aan vervanging toe. De nieuwbouw wordt in nauw overleg met de gemeente voorbereid en is onderdeel van plannen voor de verdere ontwikkeling van het Streekmuseum. Gelukkig zal tijdens de sloop, die gepland is na de zomer van 2022, en de nieuwbouw de bestaande boerderij met de vaste collectie en de bibliotheek met genealogie voor bezoekers open blijven. Ook in de tijd van corona is een bezoek mogelijk, maar wel op afspraak.

Acties en giften zijn zeer welkom en ondersteunen de noodzakelijke plannen om het Streekmuseum in stand te houden. Mede met inzet van de vele vrijwilligers probeert het museum haar ambities voor de toekomst waar te maken en een bijdrage als deze kalenderopbrengst is daar belangrijk bij. Helaas is de kalender uitverkocht, maar het bestuur van het Streekmuseum bedankt iedereen die bijgedragen heeft aan deze opbrengst.