Afbeelding
Foto:

Kerstboom schittert

Onder toezicht van de bewoners, hun verwanten en het team van “Wonen bij September”, ontstak Els van Leeuwen, leidinggevende van Locatie Bodegraven, de lichtjes van de Kerstboom in de voortuin van het prachtige nieuwbouwhuis aan de Willem de Zwijgerlaan om zo de Kersttijd in te luiden. Bij “September” in Bodegraven wonen 24 ouderen met dementie. September biedt hen een veilig, comfortabel en gezellig woonhuis waar liefde, aandacht en betrokkenheid voorop staan.

door Edith Op de Woerd

Voorafgaand aan deze verrichting sprak Els van Leeuwen alle belangstellenden toe. Ze verwoordde haar wens tijdens deze eerste lichtjesmiddag bij Wonen bij September, “Mijn droom is dat deze lichtjesmiddag zal uitgroeien tot net zoiets moois als Kaarsjesavond in Gouda.”


Geloof hoop en liefde

Van Leeuwen prees de positieve houding van alle bewoners in coronatijd en roemde haar team dat in deze lastige tijden altijd positief is gebleven.

De verwanten van de bewoners werden extra in het zonnetje gezet. Zij ontvingen allen een verlichte symbolische Engel, “Deze Engel staat voor Geloof, Hoop en Liefde. De Engel heeft beslist op de schouders van onze bewoners gezeten want we hebben corona buiten de deur weten te houden.”


Licht in de duisternis

De regen heeft geen roet in het eten gegooid. Na het officiële gedeelte, werd er gezamenlijk een aantal kerstliederen gezongen en nodigde van Leeuwen alle aanwezigen uit om met elkaar van de erwtensoep en glühwein te genieten. Het was een gezellig verlicht moment van saamhorigheid in deze lastige coronatijd. Een bewoonster verwoordde het mooi: “Deze Kerstboom is het licht in de duisternis, het geeft een gevoel van thuiskomen”.


Afbeelding