Afbeelding
Foto: Wim de Boevere

235 PLUS spaarzegelboekjes geschonken aan een goed doel

Algemeen

Waarder / Driebruggen  

Wikkelbedrijf Rijswijk uit Driebruggen is al sinds vele jaren klant bij de PLUS supermarkt in Waarder en ook privé doet of besteld oud directeur Co Rijswijk daar zijn boodschappen. In al die jaren zijn daarmee een flink aantal spaarzegels verzameld en in de boekjes geplakt, zoals dat  hem onder het motto “jong geleerd, oud gedaan“ door zijn moeder altijd was aangeleerd. Ook als eenmaal gepensioneerde ondernemer gaf dat hem het gevoel dat het zinvol was om te sparen alhoewel het nog niet voorbestemd was wat er later mogelijk mee gedaan zou gaan worden.

door Wim de Boevère

Maar met 235 volgeplakte boekjes ontwikkelde er zich bij Co een mooi plan. In deze voor velen toch al moeilijke coronatijd, waarin eigenlijk alles anders is, en met de Kerstdagen in zicht was er een goede reden om eens extra aan de medemens te denken. Daardoor ontstond het idee om dit met PLUS-zegeltjes door de jaren heen gespaarde bedrag aan het Weeshuis voor dak- en thuislozen “De Meerpaal“ in Woerden te schenken. Co heeft met dat idee Dick Hoogendoorn van de PLUS benaderd en ook hij vond het een mooie actie en hij heeft daarom de waarde van de zegelboekjes aangevuld tot een mooi rond bedrag. Dinsdagmorgen 14 december is dat totale bedrag overhandigd aan de zéér verheugde beheerder van “De Meerpaal“ mevrouw Corrie Tamerus en bestuurslid mevrouw Kleinveld. 

Wat zij beiden echter op dat moment nog niet wisten is dat hen nog een extra verrassing te wachten stond. Wikkelbedrijf Rijswijk heeft in december 2020 het 50-jarig jubileum gevierd en daarbij heeft Co Rijswijk het bedrijf overgedragen aan zijn zoon Johan. Het was de bedoeling om deze mijlpaal in het voorjaar van 2021 met een feest extra gestalte te geven maar vanwege coronabeperkingen kon dat geen doorgang vinden. In plaats daarvan zijn er vanuit het daarvoor bestemde bedrag schenkingen gedaan aan 38 goede doelen en lokale verenigingen. 

Maar er was nog iets over in dat “potje“ en daar van uit heeft Wikkelbedrijf Rijswijk het bedrag, wat door middel van de spaarzegelboekjes en de aanvullende afronding door de PLUS aan “De Meerpaal“ is geschonken, verdubbeld.