Afbeelding

Nu 4 keer per uur een trein in de brede spits tussen Leiden en Utrecht

Algemeen

Bodegraven

Wie met de trein tussen Leiden en Utrecht reist, kan vanaf 13 december in en rond de spits elk kwartier de trein pakken. Met twee extra sprinters per uur van circa 6.00 tot 10.00 uur en 15.00 tot 20.00 uur is de treinverbinding tussen Leiden en Utrecht voor veel mensen aantrekkelijker geworden.

De huidige sprinters tussen Leiden Centraal en Alphen aan den Rijn rijden vanaf 13 december door naar Utrecht Centraal. In combinatie met de Intercity rijden er daardoor vier treinen per uur tussen Leiden en Utrecht. De inzet van de extra treinen is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de provincie Zuid-Holland, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Regio Holland Rijnland, NS, ProRail en de betrokken gemeenten langs het traject Leiden-Utrecht.

Frederik Zevenbergen, gedeputeerde Verkeer en Vervoer van Zuid-Holland: “Inwoners kunnen nu in en rond de ochtend- en avondspits vier keer per uur met de trein tussen Leiden en Utrecht reizen. Hierdoor wacht je maximaal 14 minuten op je trein. Je reis verspreiden over de dag helpt, maar voor de mensen die niet aan de spitstijden ontkomen, kunnen we nu reizen met de trein nog fijner maken!”