Afbeelding

Vanaf 1 februari starten afrondende werkzaamheden

Algemeen

Initiatiefgroep Hart in Bodegraven heeft gestreden voor het opknappen van het centrum van Bodegraven. Op 1 februari starten afrondende werkzaamheden voor de verbetering van het opknappen van dit centrum.

Raadhuisplein
Op het zandvak in het plantsoen voor het gemeentehuis komt een ‘valmat’ met daarop een eenvoudig speeltoestel voor kinderen. Ouders, opa’s en oma’s kunnen vanaf de bank een oogje in het zeil houden en ook genieten van de vijver. Enkele bomen in het parkje worden aangelicht. Het terras voor De Buren krijgt een natuurstenen vloer. Delange bank voor Trekpleister en Margriet wordt vervangen door een haag. Delen van de bank zie je straks terug als zitjes voor de haag. Bij de Hema komen enkele extra fietsopstelplaatsen, evenals op het plein langs de Marktstraat.

Nutspassage
De daklekkage in de doorgang wordt gerepareerd, de gevel deels opgeknapt. In de doorgang komen twee lichtlijnen. De witte natuurstenen loper in de steeg wordt verlengd tot op het plein, het terrasscherm Bonita verplaatst. Rond de boom bij de Kerkstraat zal een verhoogd plantvak aangebracht worden met randen waarop je kunt zitten en genieten van de mussensluiers in de steeg.

Bouwsteeg
Het leuke boompje is helaas aangereden en beschadigd, evenals het natuursteen pleintje. De boom wordt vervangen en beschermd tegen aanrijdingen. De lelijke gevel van de container in de Weeshuisbaan zal worden opgeknapt, mogelijk lukt dat met een kunstwerk. Dat bespreken we met een kunstenaar van het Groene Harthuys.

Marktstraat
Op het kruispunt Markt-Kerkstraat komt een kleine aanpassing in de bestrating. In het plantsoen voor de Lutherkerk wordt het mooie bolbeeld van Leon Veermangeplaatst. De prachtige grote beuk voor de kerk wordt aangelicht. Ook de gevel van de Lutherkerk staat straks in de schijnwerpers, evenals de grote boom voor het nog te realiseren kaasmuseum naast De Munt.

 Na deze maand zijn er dus weer enige bouwactiviteiten die wellicht wat overlast geven. Voordat het voorjaar ons verblijdt met warmte, veel bloemen en groen is alles afgerond. We zijn trots op het behaalde resultaat en zouden het heel leuk vinden om het nieuwe ‘Hart in Bodegraven’ te vieren met een gezellig evenement.

Afbeelding