Stichting Puree neemt afscheid

Algemeen

In 2015 is de verantwoordelijkheid voor het Sociaal Domein overgegaan van de Rijksoverheid naar de gemeenten. Het Sociaal Domein omvat verschillende onderwerpen: de bijstand, de jeugdzorg en maatschappelijke ondersteuning. Het is een complex en kostbaar onderwerp. Bij veel gemeenten maakt het bovendien het grootste deel van de gemeentelijke begroting uit, ook in Bodegraven-Reeuwijk. Om de gemeente, het college van B&W en de gemeenteraad te adviseren op dit gebied zijn twee adviesraden actief: de WMO-raad (jeugd en welzijn) en Stichting Puree (werk en inkomen). Deze twee adviesorganen gaan binnenkort op in één nieuwe adviesraad voor het Sociaal Domein. 

Dat betekent dat de WMO-raad en Puree in haar huidige vorm ophouden te bestaan. Voor Puree valt het doek na 25 jaar. Dit moment wil de stichting markeren met een bijeenkomst op 1 maart op de plek waar destijds Puree is ontstaan: PG De Ark in Reeuwijk. De bijeenkomst is vrij toegankelijk voor iedereen die betrokken is bij het Sociaal Domein in Bodegraven-Reeuwijk. Binnenlopen kan vanaf 16.30 uur, het einde is rond 19.00 uur met een hapje en een drankje. Uiteraard gelden de coronamaatregelen die op dat moment van kracht zijn.

Gastsprekers zijn mw. dr. Patricia van Echtelt van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), die spreekt over de uitdagingen en dilemma’s waar het Sociaal Domein de komende jaren voor staat, en mw. drs. Marlou Min, de voorzitter van de nieuwe Adviesraad, die haar ideeën over de rol en betekenis van de adviesraad zal toelichten. 

Heeft u belangstelling om deze bijeenkomst bij te wonen, meldt u zich dan aan bij jan.bouwens@stichtingpuree.nl. Wilt u meer weten over Stichting Puree? Kijk op www.stichtingpuree.nl.