Theo van Zoest en Esther van 't Wout.
Theo van Zoest en Esther van 't Wout.

Verhuisd naar Reeuwijk-Dorp voor de liefde

Algemeen

Eén dag per jaar is speciaal gewijd aan de liefde: 14 februari, Valentijnsdag. Voorheen stuurde je met Valentijnsdag je geheime liefde een kaartje of rode rozen. Inmiddels is de commercie erop gedoken en is er weinig geheimzinnigs meer aan. Maar hoe ver ga je voor die liefde van je leven? Zou je ervoor verhuizen?

Theo van Zoest zou het nóóit gedaan hebben. Niet dat hij zo bijzonder verknocht is aan Reeuwijk-Dorp, maar als melkveehouder op de boerderij van je ouders is verhuizen geen optie. Voor de Katwijkse Esther van ’t Wout lag dat gelukkig anders. Zij heeft de stap voor de liefde in volle overtuiging gezet. 

Maar laten we beginnen bij het begin. Via een boerendatingsite kwamen ze op elkaars pad, wat natuurlijk begint met foto’s kijken. Naast de gezamenlijke interesses voor het buitenleven en dieren vielen ze voor elkaars nuchterheid. Beiden zijn ze niet meer zo piep (37 en 31 jaar), maar juist daardoor geen kalverliefde. Beiden woonden ze al op zichzelf en ook dat vormt je. Het voelde goed en van lieverlee was Esther zo vaak in Reeuwijk dat haar appartement in Katwijk een dure hotelkamer werd voor die anderhalve keer dat er een feestje in het Katwijkse werd gevierd. Niet omdat er geen reden was voor feestjes, maar vanwege corona en de lockdowns.

Van thuiswerken tot bruiloft
Esther is werkzaam in de externe juridische diensten bij een rechtsbijstandsverzekering, een baan die haar tijdens de lockdown aan huis bond. Ze was hele dagen thuis zonder iemand te zien. Het wegvallen van de reistijd gebruikte ze om een handje te helpen in de melkput. Inmiddels staat ze daar haar mannetje. De kippeneieren worden in een zogenoemde boerderijautomaat langs het fietspad aan de Baarsjeskade verkocht, evenals de kaas van de fabriek waar de melk van de koeien ook naartoe gaat. Ook dat is haar afdeling geworden.

Mede door corona is ze versneld bij het boerenbedrijf van haar geliefde betrokken geraakt. Zozeer zelfs dat ze deze zomer elkaar het jawoord zullen geven. Uiteraard wordt het feest van hun liefde dan op de boerderij gevierd.