Nieuwe indeling sportvelden redt mogelijk half veld VV Bodegraven

Algemeen

BODEGRAVEN-REEUWIJK

De gemeente heeft als doel om de hockeyvelden te clusteren in het Reeuwijkse Hout en het voetbal te centraliseren in Bodegraven. Hiervoor wordt onder andere een half hockeyveld aangelegd voor HCRB ten koste van een klein grasveldje en een gedeelte van het kunstgrasveld van VV Bodegraven. 

In de huidige planning zou er een onhandig deel voor VV Bodegraven overblijven. Daarom ligt na inspraak van de vereniging de suggestie op tafel om het halve hockeyveld een kwartslag te draaien, zodat ook een half kunstgrasveld in tact blijft. HCRB krijgt het nieuwe halve veld in ruil voor een ander veld. In januari is de aanbesteding voor de aanleg van het nieuwe voetbalveld, de aanleg van een nieuw half hockeyveld en de verschuiving/renovatie van het grasveld uitgevoerd. 

Deze maand starten de voorbereidingen om de velden in de maanden juni, juli en augustus daadwerkelijk aan te pakken. Het huidige grasveld van VV Esto moet ongeveer vier meter worden verplaatst naar het noorden. De bomen aan de Kievitsheuvel die hiervoor worden opgeofferd, moeten op een andere plek terugkomen. Omdat de hockeyvereniging HCRB zal verhuizen, moet een tijdelijke voorziening worden gecreƫerd bij het nieuwe veld voor onder andere toilet, kleedruimte en horeca.