Situatieschets van de nieuwe locatie van de brandweerkazerne en volkstuinen.
Situatieschets van de nieuwe locatie van de brandweerkazerne en volkstuinen.

Schetsen brandweerkazerne en volkstuinen

Algemeen

DRIEBRUGGEN - De eerste overeenkomsten zijn getekend voor de verplaatsing en realisatie van de nieuwe brandweerkazerne ten noordoosten van de voetbalkooi aan De Groendijck in Driebruggen. Ook de plannen voor de naastgelegen volkstuinen liggen binnenkort ter inzage. Tijdens inwonersbijeenkomsten lieten de omwonenden weten blij te zijn dat de brandweerkazerne in de omgeving wordt ingepast en er gebruik wordt gemaakt van hout. Ook over de plaatsing van extra bomen zijn de omwonenden positief.

De oppervlakte van de nieuwe locatie voor de volkstuinen blijft nagenoeg gelijk. Bebouwing, zoals schuurtjes en bergingskasten, zijn straks enkel aan de zijde van de brandweerkazerne toegestaan. Tussen de kazerne en de volkstuinen komt een pad van olivijn als scheiding tussen beide functies en als toegang tot de volkstuinen. Omwonenden maken zich wel enige zorgen over de doorzichten en het aanzicht van volkstuinen als entree van het dorp. De gemeente heeft de omwonenden daarom uitgenodigd mee te denken over de verfraaiing van het uitzicht.

Er is mogelijk nog een alternatieve bestemming voor de volkstuinen op agrarische grond achter dorpshuis Custwijc. De gemeente voert momenteel gesprekken over de aankoop van deze grond voor het ingroenen van het dorpshuis.

In februari 2022 volgt een informatieavond voor het gehele dorp inclusief dorpsteam waar naast de plannen voor de kazerne ook de woningbouwontwikkelingen in Driebruggen word gepresenteerd. Het ontwerp bestemmingsplan wordt in maart 2022 ter inzage gelegd. Naar verwachting vindt de verplaatsing van de volkstuinen plaats in oktober 2022.

Vakantiespelen

Door het opschuiven van de volkstuinen wordt de ruimte voor de vakantiespelen, die twee dagen per jaar plaatsvindt, ingeperkt. Met het huidige aantal kinderen zou het echter moeten lukken om de huttenbouw toch op dezelfde plek te organiseren, als een van de volkstuinen wordt ingekort en de ruimte rondom de kazerne en voetbalkooi twee dagen per jaar kan worden gebruikt om de vakantiespelen meer gespreid te laten plaatsvinden.