Haal de culturele speurtocht bij het Evertshuis!
Haal de culturele speurtocht bij het Evertshuis! Foto:

Horen, zien en...

BODEGRAVEN

Siza is het nieuwe jaar begonnen met een wandeling waarmee met alle zintuigen het geloof in God werd ervaren. De ontdekkingstocht gaat verder naar geloven met hoofd, hart en handen op 11 februari. Dientje Wiersma komt dan spreken over ‘Horen, zien en…’.

De ochtend vindt plaats van 10.00 tot 11.30 uur in de Dorpskerk (Oude Markt 1) en is voor alle vrouwen in Bodegraven en omgeving. Vanaf 9.30 uur gaan de deuren open voor koffie en thee met wat lekkers. Er is voldoende ruimte voor iedereen. Het is een fijne plek om elkaar te ontmoeten, samen in Zijn Aanwezigheid. In het Anker is oppas aanwezig, zodat ook moeders zich kunnen focussen op wat we mogen horen van Dientje. Wees van harte welkom en neem gerust vriendinnen, zussen en andere vrouwen mee! 

Siza is ook te vinden op Facebook of u kunt mailen naar siza@hervormdbodegraven.nl. Charlotte is telefonisch bereikbaar via 06-40481754.


Culturele speurtocht

Het Evertshuis brengt mensen in contact met kunst en cultuur. Daarom heeft het een leuke culturele speurtocht bedacht in samenwerking met de Historische Kring Bodegraven. Wandelen in de buitenlucht mag immers altijd en is ook nog eens gezond! 

De wandeling van ongeveer 3 kilometer brengt je voor het grootste deel door het centrum van Bodegraven langs bijzondere en belangrijke culturele plekken. De speurtocht kan individueel, met een vriend(in) of met het hele gezin worden gevolgd.

De culturele speurtocht is vanaf nu te delen, te liken en te verspreiden onder alle liefhebbers van wandelen, historie en cultuur in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Dus trek je wandelschoenen aan en doe mee! Onder de juiste inzenders worden maandelijks twee vrijkaarten verloot voor een theatervoorstelling, concert, film, lezing, kunstbusreis of kunstcafé naar keuze.

Op www.evertshuis.nl/nieuws/culturele-speurtocht kunt u de speurtocht downloaden. De speurtocht ligt ook bij de informatiebalie in het Evertshuis en mag gratis worden meegenomen.


Natuuractiviteiten in de winter

GOUDA

In het infocentrum aan het Heempad in Gouda is op zondag 6 februari van 13.30 tot 16.00 uur de gelegenheid om kennis te maken met de natuur in de winter. Om 14.00 uur start een wandeling op het Heempad en gaat de groep op ontdekkingstocht. Binnen kunt u van alles ontdekken aan mossen, korstmossen, katjes en knoppen. Ook is er een tuinambassadeur aanwezig die u advies kan geven over knotten. 

Het infocentrum is gelegen aan de Ridder van Catsweg achter de Prinses Marianne flat ter hoogte van nummer 321. De middag wordt georganiseerd door de KNNV, natuurvereniging in Gouda. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Voor inlichtingen kunt u bellen naar 0182-531615.


Informatiebijeenkomst mest uitrijden 

REGIO

Vanaf 16 februari mogen agrariërs weer mest uitrijden over het land. Wel gelden er regels voor het bemesten langs slootkanten. Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden organiseert hierover een online informatiebijeenkomst op woensdag 9 februari 2022 van 20.00 tot 21.00 uur. 

De landbouw en schoon water zijn niet te scheiden van elkaar. Ga daarom goed voorbereid het nieuwe jaar in. En fris uw kennis op over de regelgeving bij het uitrijden van mest om te voorkomen dat mest in de sloot komt. Agrariërs uit het hele beheergebied zijn van harte welkom. Deelname is gratis. Aanmelden kan via communicatie@hdsr.nl.