Een blije Graaf Adolfstraat, Aart omringt door zijn allernaaste buren.
Een blije Graaf Adolfstraat, Aart omringt door zijn allernaaste buren.

Aart mag blijven!

Algemeen

Er zijn heel erg veel reacties gekomen op de brief van Anneliese de Vos-Linck die 12 januari in deze krant stond. “Dorpsgenoten spraken ons aan, we kregen telefoontjes uit Bodegraven, Waarder en Driebruggen en oud-buurtgenoten leefden mee. Allemaal waren ze ontdaan door het dreigende gedwongen vertrek van onze buurman Aart van Randeraad,” vertelt Anneliese.

Aart van Randeraad woont al ruim 50 jaar naast Anneliese in de Graaf Adolfstraat in Nieuwerbrug. De laatste jaren zorgde Aart dag en nacht voor zijn moeder. Hij heeft dat kunnen volhouden waardoor zijn moeder tot het einde van haar leven thuis kon blijven wonen. Na haar dood liet Mozaïek Wonen volkomen onverwachts weten dat hij een paar maanden de tijd had om een andere woning te zoeken. Anneliese is direct in actie gekomen. En met succes!

Zij zaten in spanning tot er een eerste brief kwam van de gemeente: ze waren in gesprek met Mozaïek Wonen. De spanning liep toen alleen maar op. Tot de volgende brief: Aart mag blijven! Anneliese: “Wat een geweldig nieuws, ik kon het bijna niet geloven. We hebben het meteen gevierd met taart uit onze dorpswinkel. Daarna ben ik de deuren langs gegaan, deze keer om het fantastische nieuws te brengen. Velen wisten het al want het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje door Nieuwerbrug!”

Anneliese vindt het prachtig dat hun protest is gehoord. “Heel fijn dat er aandacht was voor onze zorgen en voor de schok die door de buurt ging. Echt mooi dat de wethouder oog had voor de uitzonderlijke omstandigheden.”