Afbeelding
Foto:

Paulie (35) en Sander (35) vonden elkaar online

Algemeen

Je grote liefde online leren kennen, het kan! In 2018 sloeg de internetvonk over tussen Paulie Clemens (uit Utrecht) en Sander Dalemans (uit Rotterdam). Datingsite Pepper koppelde het tweetal. 

Paulie: “Pepper is anders dan andere datingsites. Je presenteert jezelf door middel van foto’s. Een foto zegt vaak meer dan 1000 woorden.” De collages van Sander en Paulie lieten veel overeenkomsten zien. Toen Sander het profiel van Paulie zag, was zijn interesse meteen gewekt. Sander: “Ik zag foto’s van een sportieve vrouw. Kiekjes van wandelschoenen, fietsen en natuur en het was duidelijk dat ze van lekker eten hield. Ik heb meteen contact gezocht en gelukkig reageerde Paulie positief!”

Krokodil of kip
Na wat op en neer schrijven, volgde de eerste date. Deze vond plaats in Utrecht, de woonplaats van Paulie. Paulie vond het best spannend: “Ik weet nog dat ik als herkenning op het station een lange rode jas droeg. Deze jas was zo opvallend dat snel het hazepad kiezen, geen zin zou hebben. Sander zou me immers direct aan mijn jas herkennen.” Maar gelukkig was dat niet nodig! Wat Paulie zag, beviel haar onmiddellijk en Sander onderging hetzelfde gevoel.

Ze dineerden in een Australisch restaurant en kozen samen voor krokodillenvlees. Daar hadden ze beiden dezelfde gedachte bij: “Volgens mij eten we gewoon kip.” Na het geslaagde etentje was het duidelijk dat Sander en Paulie elkaar beter wilden leren kennen.

Bodegraven, geen Rotterdam of Utrecht
Sander woonde destijds in Rotterdam en werkte, en werkt nog steeds, in Utrecht. Hij reist iedere dag met de trein naar zijn werk. Op een goede dag, ergens in 2017, was er een treinstoring. Sander moest via Bodegraven en Alphen aan den Rijn naar Rotterdam. Hij reisde dus langs Bodegraven en zag vanuit de trein de nieuwbouwwijk Broekvelden. Zijn interesse was direct gewekt. Hij schreef zich in voor een koopwoning en zijn geluk was groot toen hij een woning toegewezen kreeg. Toen Sander en Paulie een relatie kregen, had Sander al voor de nieuwe woning getekend, maar deze moest nog wel gebouwd worden.

Paulie: “Voor ik het wist was zijn huis klaar en ging Sander tekenen voor de sleutel. Ik heb toen ook, heel symbolisch, een handtekening naast de zijne gezet, in de vorm van een hartje. Nu, bijna 4 jaar later, wonen we er nog steeds heel gelukkig samen en gaan we er hopelijk nog vele mooie jaren tegemoet.”

Nieuwe woonplaats
Paulie moest, zeker in het begin, wel wennen aan Bodegraven. “Ik was er al aan gewend, vanwege de afstand, om met mijn familie in Brabant een afspraak te maken voor ik hen bezocht. Maar van mijn vrienden in Utrecht ontving ik regelmatig onverwacht bezoek. Om nu mijn vrienden te ontmoeten moet ik een afspraak plannen, spontaan even langsgaan zit er niet meer in.”

Paulie reist normaal gesproken iedere dag met de trein naar Hilversum. Sinds de pandemie werkt ook dit stel veel van huis uit: “Sinds corona hebben we Bodegraven écht leren kennen. We doen nu in ons dorp alle boodschappen. Voorheen deden we dat meestal op weg naar huis, in Utrecht of Hilversum. Bovendien maken we tussen de middag graag een wandeling. We wonen aan de rand van het dorp, dus we lopen zo de natuur in: heerlijk. Bodegraven is een goede keus geweest van Sander!”

________________________________

Verhuisd voor de liefde: deze nieuwe Bodegravers deden het

Wie is er niet dol op mooie liefdesverhalen? Zeker met Valentijnsdag in het vooruitzicht, de dag van de liefde. Lees ook over Rob en Herma. Voor Rob was het liefde op het eerste gezicht tijdens een vakantie.