Afbeelding
Foto:

Eendenkorven in Reeuwijk-Brug

Reeuwijk-Brug


Het dorpsteam Reeuwijk-Brug is van plan om enkele eendenkorven in een paar watergangen te plaatsen voor komend broedseizoen. 


De eend moet geholpen worden, want veel kuikens worden vaak prooi van aalscholvers, kauwen en kraaien, snoeken of egels. Ook onze huisdieren vernielen wel eens een nest. Eenden zijn slordige broeders en de nesten zijn vaak onbeschermd. De eendenkorven van Kees Verkaik en Heidi Looy kunnen een broedsel goed helpen en beschermen.


"Wij willen graag enkele korven in de bebouwde kom van Reeuwijk-Brug plaatsen. We denken aan het water langs de Kennedysingel, de van Staverenstraat (doodlopende deel) en het Treebord/Oostsloot. Misschien ook het water langs de John Raedeckersingel of de Douwes Dekkerstraat," aldus één van de leden van het dorspteam.



Ze willen u graag op deze manier attent maken op onze actie en weet u een andere plek? Dan horen ze dat graag. Ze verwachten vóór half maart de korven geplaatst te hebben. Mailen naar het dorpsteam kan via reeuwijk-brug@dorpenwijk.nl.