Afbeelding
Foto:

Alles voor de liefde...

Valentijnsdag staat voor de deur. Wat is het meest romantische wat jij voor je geliefde hebt gedaan? Deze dorpsgenoten verhuisden voor de liefde...

pagina 5 en 7







Een romantische vakantieliefde: Rob en Herma van der Moolen

Bodegraven

Het verhaal van Bodegraver Rob (62) en Apeldoornse Herma (56) begon in de zomer van 1987 in Griekenland. Beiden hadden zich ingeschreven voor een singlereis naar Griekenland. Het was een Christelijke Jongerenreis van de NCRV. Al bij de eerste kennismaking op Schiphol had Rob Herma al in de gaten: “Wat een leuk ding, ik wil haar beslist beter leren kennen deze reis.”

door Edith Op de Woerd


Wat Rob betreft was het echt liefde op het eerste gezicht. Rob: “Ik zorgde steeds dat ik op tijd beneden was in het hotel en hield dan de stoel naast mij vrij zodat Herma naast mij kon zitten.” Hoewel bij Herma niet meteen vlinders in haar buik te vinden waren, sloeg de vonk toch over. 


Herma: “Ik viel niet direct voor hem, maar zijn ogen straalden zoiets moois en liefs uit dat ik toch snel verliefd werd op Rob.” De hele verdere vakantie week het verliefde stel niet van elkaars zijde.


Verjaardag

Enkele weken na terugkomst in Nederland zocht Rob Herma op in Apeldoorn om haar verjaardag te vieren. Herma: “Ik had mijn ouders ingelicht over Rob, maar pas op mijn verjaardag zagen ze dat het ons ernst was. Ik werd bij mijn vader geroepen en moest alles over Rob vertellen. Wat hij deed, hoe oud hij was, waar hij vandaan kwam en, last but not least, welke geloofsovertuiging hij had. Dat was wel een 'dingetje'. Rob was van huis uit Katholiek en ik Christelijk gereformeerd. Maar mijn ouders waren toegeeflijk: als jij denkt gelukkig te worden met Rob, krijg je onze zegen.”


Twee geloven op één kussen

Vanwege het verschil in geloofsovertuiging bleek trouwen voor de kerk in Apeldoorn toch minder eenvoudig dan verwacht. Herma wilde graag 'van huis uit trouwen' maar dit lukte dus niet in Apeldoorn, waarna de pastoor van de Katholieke Kerk in Bodegraven uitkomst bracht. Hij trouwde het verliefde stel tijdens een Oecumenische dienst.

Dus Herma trouwde niet helemaal van huis uit, maar was toch erg tevreden met de uiteindelijke huwelijksvoltrekking.


Eigen plek in Bodegraven veroveren

Het viel Herma de eerste periode in Bodegraven niet mee. Herma: “Ik kwam uit de stad en in Bodegraven was destijds, we spreken over 1988, niet veel te beleven. Er was alleen een supermarkt, een Blokker en wat lokale winkels, maar veel meer was er niet. Bovendien is Rob een rasechte Bodegraver, hij kende iedereen en iedereen kende hem. Ik was ‘de vrouw van’ terwijl ik zo graag mijzelf wilde zijn. Ik werd bekeken, gewogen en gekeurd. Ik merkte wel dat ik in de ogen van de Bodegravers werd goedgekeurd. Gelukkig vond ik al vrij snel een baan bij Ipse de Brugge, dat is heel goed geweest voor mijn zelfvertrouwen."


Bodegraven is thuis

Rob en Herma kregen twee kinderen, een zoon en een dochter die inmiddels het huis al uit zijn. De dochter woont in Eindhoven en zoonlief in Bodegraven.

Voor Herma is Bodegraven nu echt haar thuis geworden: “Ik voel me een echte Bodegraafse. Als ik op de A12 het bord van de afslag Bodegraven zien, denk ik: Ja, ik ben weer bijna thuis!”



















Verhuisd voor de liefde: deze nieuwe Bodegravers deden het

Wie is er niet dol op mooie liefdesverhalen zeker met Valentijnsdag in het vooruitzicht, de dag van de liefde.


Liefde op het eerste gezicht