Gespreksgroep voor kinderen en jongeren van 8-16 jaar die een vader of moeder hebben met psychische problemen en/of verslavingsproblemen

Jeugd

In maart start de gespreksgroep voor jongeren van 8 tot en met 16 jaar die een vader of moeder hebben met psychische problemen en/of verslavingsproblemen. Als je ouders problemen hebben, hoe moet het dan met jou? Een ouder met problemen hebben is lastig. Bijvoorbeeld als een van je ouders een psychisch probleem heeft, of verslaafd is. Moet je helpen? En hoe dan? En betekent het dat jij later ook problemen krijgt? Als je wilt kun je dit soort vragen stellen in de KOPP-groep voor jongeren. 

De KOPP-groep is een gratis cursus voor jongeren tussen de 8 en 16 jaar. Eigenlijk heet het de KOPP/KOV-cursus, de Kinderen-van-Ouders-met-Psychische-Problemen en Kinderen-van-Ouders-met-Verslavingsproblematiek-cursus. GGZ noemt het liever de KOPP-groep. Deze praatgroep is voor kinderen die deze situatie thuis herkennen. Maak je je zorgen of ervaar je gebrek aan aandacht en wilt je je ouders niet tot last zijn? Praat erover met andere jongeren in dezelfde situatie. Stel je vragen.

Het gaat om zes bijeenkomsten van 2 uur. De eerste is op 15 maart van 15.30 tot 17.00 uur bij GGZ Rivierduinen, Boelekade 19 in Gouda. Deelname is gratis. Deze groep is voor jongeren uit gemeenten Gouda, Bodegraven Reeuwijk, Krimpenerwaard, Zuidplas en Waddinxveen. Als het je wat lijkt om mee te doen, praat er dan eens over met je vader of moeder. Om je aan te melden of als je vragen hebt, kun jij (of je ouders) mailen naar preventie@rivierduinen.nl.