Ondersteuningsgroep Nabestaanden van Zelfdoding

Algemeen

In maart start de Ondersteuningsgroep Nabestaanden van Zelfdoding. Rouw is na het verlies van een dierbare door zelfdoding een pijnlijke worsteling. Er komen veel vragen en onzekerheden naar boven. Wat is er gebeurd? Waarom heeft hij het gedaan? Had het voorkomen kunnen worden? Heb ik schuld? Emoties zoals boosheid, verdriet, schuldgevoelens, angst en opluchting kunnen het rouwproces in de weg staan.

Herkent u zich in het bovenstaande, dan is de ondersteuningsgroep voor nabestaanden misschien iets voor u. De ondersteuningsgroep is bedoeld voor nabestaanden die steun zoeken bij de verwerking van het verlies van een partner, kind, ouder, broer, zus, vriend(in) of een andere dierbare, door zelfdoding.

Duur cursus bestaat uit acht bijeenkomsten van 2 uur. Deze start op 15 maart van 15.30 tot 17.00 uur. De bijeenkomsten vinden wekelijks plaats m.u.v. feestdagen en vakanties. De ondersteuningsgroep wordt begeleid door medewerkers van GGZ Rivierduinen. De groep is bedoeld voor inwoners van de gemeentes Gouda, Bodegraven-Reeuwijk, Waddinxveen, Krimpenerwaard, Zuidplas en Nieuwkoop. Aanmelden kan door te mailen naar preventie@rivierduinen.nl met uw naam, telefoonnummer, mailadres, woonplaats en de naam van de groep.