Wethouder Kees Oskam doer de aftrap voor de renovatie van de Kerkweg
Wethouder Kees Oskam doer de aftrap voor de renovatie van de Kerkweg Foto: Bert Verver

Renovatie Kerkweg Reeuwijk-Dorp officieel van start

Algemeen

Kort na de aankondiging van de gemeente dat het groot onderhoud aan een aantal wegen is opgeschort in verband met de zorgelijke financiƫle omstandigheden heeft wethouder Kees Oskam gistermiddag in de stromende regen de officiƫle aftrap gegeven voor de renovatie van de Kerkweg tussen Reeuwijk-Dorp en Tempel.

De aanpak van de Kerkweg is al geruime tijd hard nodig. Door de slechte bodemstructuur zakte de weg steeds verder weg zodat het polderwater op sommige stukken aardig in de buurt van het wegdek begon te komen. De bestaande verharding van de Kerkweg wordt verwijderd en het langs liggende fietspad wordt verbreed. Na afloop van de ophoging wordt opnieuw asfalt aangebracht.

Innovatief materiaal
Traditioneel werden de wegen opgehoogd met bij voorbeeld zand en menggranulaat maar voor de Kerkweg is gekozen voor een innovatieve aanpak met het lichtgewicht glasschuim.

Het glasschuim is een, in Duitsland ontwikkeld, recycling product dat vrij komt bij het hergebruik van glas uit de glasbak. Na behandeling in een oven ontstaat er een lichtgewicht materiaal dat zeer bruikbaar is voor dit type ophogingen. De verwachting is dat de werkzaamheden ongeveer 6 maanden in beslag zullen nemen.