Afbeelding

Opgegroeid in de Schilderswijk

Algemeen

Johan Toet werd in 1971 geboren in de Haagsche Schilderswijk waar criminaliteit aan de orde was van de dag. “Geld verdienen ging het snelst in de criminaliteit. Gevangenis in, gevangenis uit. Het ging van kwaad tot erger.” Op 19 februari komt Johan Toet spreken in Bodegraven. Deze dienst zal plaatsvinden in de SalvatorKerk en starten om 19.30 uur. Johan deelt getuigenissen over zijn leven en hoe het allemaal is omgekeerd. Het belooft een fantastische avond te worden welke vrij toegankelijk is voor iedereen. Wees welkom! Geef je nu op: https://www.eventbrite.com/e/256059389527

De keren dat Johan in de gevangenis zat, waren vooral voor kleine delicten. “Toen ik in de xtc belandde, ging het heel snel. Voor ik het wist had ik links en rechts klanten die partijtjes van mij opkochten.” Hij kocht ze in van andere handelaren. “Ik had zoveel geld dat ik kon doen en laten wat ik wilde. Ik zat in een wereld van drugs, seks, feesten en dure spullen.” The sky was the limit. Na jarenlang verwikkeld te zijn in een wereld van misdaad, welke hem als gevolg hiervan al meerdere malen gevangenisstraffen hadden opgeleverd, werd hij in 2002 opnieuw veroordeeld en dit betekende het einde van zijn criminele loopbaan. Hij werd zowel in Nederland als Portugal veroordeeld voor het fabriceren en verhandelen van drugs tot een straf van 15 jaar onvoorwaardelijk.

Ontmoeting met God
Johan had eind 2005 in Portugal een bovennatuurlijke ontmoeting met God in zijn gevangeniscel waar hij zijn straf van vijftien jaar uitzat. Hij werd meteen in vuur en vlam gezet en zijn radicale verandering leidde ertoe dat zijn hele familie tot het geloof kwam. Nadat hij 10 jaar detentie erop had zitten kwam hij in 2011 definitief vrij.