Filmmarathon 4 filmklassiekers op één dag

Bodegraven 

Zondag 27 februari organiseert het Evertshuis een nieuw evenement, een heuse filmmarathon van 10.00 tot 22.00 uur. Laat je onderdompelen in nostalgie bij The Good, the Bad and the Ugly, E.T., One Flew over the Cuckoo’s Nest of West Side Story. Tussendoor kun je genieten van een heerlijke lunch of diner in het Grand Café. De films zijn ook los van elkaar te reserveren, tickets kosten slechts 5 euro per film. Kijk voor meer informatie op www.evertshuis.nl.


De films

The Good, the Bad and the Ugly vertelt het verhaal van drie vrijbuiters die tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865) jacht maken op een goudschat. Hoewel ze elkaar haten, worden ze door een samenloop van omstandigheden gedwongen tot samenwerking. Regie Sergio Leone, film uit 1966, met o.a. Clint Eastwood. 


E.T. the Extra-Terrestrial gaat over Elliott, een eenzame jongen die bevriend raakt met een buitenaards wezen, genaamd E.T., dat gestrand is op de Aarde. Elliott en zijn broer en zus helpen het buitenaardse wezen naar zijn moederplaneet terug te keren, terwijl ze alles proberen geheim te houden voor hun ouders en de Amerikaanse regering. Regie Steven Spielberg, een familiefilm uit 1982, met o.a. Henry Thomas en Drew Barrymore.


One Flew Over the Cuckoo’s Nest. De herrieschopper Randle P. McMurphy (Jack Nicholson) komt in een psychiatrische inrichting terecht. Hier komt hij in conflict met het autoritaire bewind van de passief-agressieve zuster Ratched (Louise Fletcher). Deze film uit 1975 won 5 Oscars, o.a. beste acteur en beste film. Het verhaal is gebaseerd op het boek van Ken Kesey uit 1962 en geregisseerd door Miloš Forman.


West Side Story is een Amerikaanse film uit 1961 gebaseerd op het bekende Romeo en Julia-verhaal. In New York waar de rivaliserende straatbendes de Jets en de Sharks tegen elkaar strijden voor hun territorium en respect, worden Jets-leider Tony en Maria, het zusje van de Sharks-leider verliefd. Hun liefde is gedoemd te mislukken. Deze film won maar liefst 10 Oscars met o.a. Natalie Wood, Richard Beymer en Rita Moreno in de hoofdrollen.



Programma 

• 10.00 uur The Good, the Bad and the Ugly 

• 12.30 uur LUNCH Courgette soep met broodje oude kaas en drankje naar keuze 

• 13.15 uur E.T. (6+) 

• 15.45 uur One Flew over the Cuckoo’s Nest 

•18.15 uur diner, pasta met kaas- of bolognese saus, frisse salade, brood en drankje naar keuze 

• 19.00 uur West Side Story (uit 1961)








PRAKTISCHE INFORMATIE:

ZONDAG 27 FEBRUARI

FILMMARATHON

VAN 10.00 TOT 22.00 UUR

ENTREE € 5,00 PER FILM

LUNCH € 10,00

DINER € 15,00

Locatie Evertshuis, Julianastraat 4, Bodegraven.