VV Bodegraven blijft zitten met ‘hap’ uit trainingsveld

Politiek

Eind vorig jaar werd duidelijk dat VV Bodegraven de helft van zijn tweede veld moest afstaan om de aanleg van een half hockeyveld mogelijk te maken. In de plannen werd dat hockeyveld echter zodanig gesitueerd dat er voor VV Bodegraven geen volwaardig half trainingsveld overbleef: het hockeyveld zou een hoek van het voetbalveld in beslag nemen. Een verzoek om het hockeyveld te draaien werd door het college afgewezen.

Motie
In de raadsinformatiebrief van 16 februari besloot het college het geplande hockeyveld niet te draaien. De fracties van de PvdA en Lokaal Liberaal waren het daar niet mee eens en dienden een motie in waarin ze het college opriepen het hockeyveld alsnog te kantelen. 

Tijdens de raadsvergadering verdedigde wethouder het voorstel. Volgens hem was het een lastige afweging, maar waren de 90 m2 die de kanteling zou kosten, nodig voor de omvorming tot bouwgrond. De kanteling zou 15.000 euro kosten en 40.000 à 50.000 euro aan bouwgrond zou wat later beschikbaar komen. De wethouder wees erop dat het voor de voetbalvereniging mogelijk is uit te wijken naar kunstgrasvelden in de buurt. Monique Jonker (PvdA) hield nog een warm pleidooi om de kanteling wel door te zetten en kreeg daarbij steun van Frank Rijkaart (Lokaal Liberaal), maar bij stemming over de motie waren die fracties ook de enige die de motie steunden.