Let’s Go jongerenactiviteiten

Algemeen

Wat kan er wel? Dat staat centraal bij Let’s Go, een nieuw initiatief binnen Bodegraven-Reeuwijk dat samen met jongeren activiteiten gaat ondernemen. Van sporten en bewegen tot koken, het gaat om activiteiten die leuk zijn en waar tegelijkertijd ruimte is voor nieuwe contacten en persoonlijke gesprekken. 10 maart gaat de eerste activiteit van start: Let’s Eat.

De aanleiding voor Let’s Go komt voort uit landelijk onderzoek. Het blijkt dat jongeren en jongvolwassenen door de coronamaatregelen meer dan andere leeftijdsgroepen, mentale gezondheidsproblemen zoals eenzaamheid, depressies en angst ervaren. Om deze tendens tegen te gaan is de gemeente zowel met een focusgroep – bestaande uit twaalf jongeren – als Sport en Welzijn (SenW), Jongerenwerk Bodegraven-Reeuwijk en Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) rond de tafel gegaan. Met elkaar zijn zij tot Let’s Go gekomen om jongeren met leuke en zinvolle activiteiten vernieuwd perspectief te bieden. 

Informatie over de activiteiten van Let’s Go is te vinden op gemeente.bodegraven-reeuwijk.nl/lets-go-jongerenactiviteiten en te volgen op Instagram via @jongerenwerkbodegravenreeuwijk.