Lokaal bedrijven- en vacatureplatform ‘Bodegraven-Reeuwijk Werkt’ van start

Algemeen

Het lokale bedrijven- en vacatureplatform Bodegraven-Reeuwijk Werkt is aan het begin van 2022 officieel gelanceerd voor alle inwoners en bedrijven van de stad. Het platform wordt de´ plek waar lokale bedrijven, winkeliers en organisaties in contact kunnen komen met inwoners van de stad. Met dank aan de steun van initiatiefnemers RECO en Ferm Werk, en de support van Raad voor Handel, Industrie en Dienstverlening (RVHID) en de Rabobank.

Waarom Bodegraven-Reeuwijk Werkt?
Bodegraven-Reeuwijk Werkt is de plek waarop bedrijven en winkeliers in de regio hun vacatures kunnen plaatsen als ze op zoek zijn naar lokaal personeel. Inwoners van Bodegraven-Reeuwijk kunnen hier kosteloos gebruik van maken om een (nieuwe) baan dichtbij huis te vinden.

Daarmee past het platform helemaal in de huidige tijd. Steeds meer mensen willen een betere werk-privebalans en kiezen ook vanuit duurzaamheidsoverwegingen voor een baan dichterbij huis. Het platform is daarvoor de perfecte plek.

Maatschappelijke doelen
Door bedrijven aan lokaal personeel te helpen en inwoners van de stad dichter bij huis aan de slag te helpen, draagt Bodegraven-Reeuwijk Werkt bij aan meerdere maatschappelijke doelen. Naast het reduceren van woon-werkverkeer, zijn dat onder meer het versterken van de sociale cohesie in de stad en het verbeteren van de lokale economie.

Bodegraven-Reeuwijk Werkt is er dankzij lokaal betrokken partijen, die zich herkennen in deze doelen en de absolute meerwaarde van het platform inzien. RECO Materieelverhuur en Ferm Werk (ook initiatiefnemer in Montfoort, Oudewater en Woerden) zijn al aangesloten als initiatiefnemer, en op korte termijn zullen meer lokale partijen aansluiten.

Werkzoekenden kunnen via het platform heel eenvoudig geschikte vacatures vinden door de mogelijkheid om te filteren op dienstverband, het aantal uur en vakgebied. Op termijn kan de site worden uitgebreid met stageplaatsen en vrijwilligerswerk.

Bodegraven-Reeuwijk Werkt: voor en door de inwoners van Bodegraven-Reeuwijk. Voor meer informatie over het platform: www.bodegravenreeuwijkwerkt.nl.