ExpEx Ervaringscafés voor jongeren in Bodegraven-Reeuwijk

Algemeen

Kernkracht is op 16 februari weer van start gegaan met het ExpEx Ervaringscafé in Bodegraven-Reeuwijk. Het Ervaringscafé is een plek voor en door (ervaringsdeskundige) jongeren. Hier kunnen jongeren elkaar ontmoeten, nieuwe contacten opdoen, ervaringen delen, workshops volgen en creatief bezig zijn. De activiteiten krijgen vorm vanuit de wensen en behoeften van jongeren zelf. Het is een plek waar jongeren zich veilig kunnen voelen en zichzelf kunnen zijn. 

Het idee is ontstaan vanuit de behoefte van ervaringsdeskundige jongeren en het geluid wat ze vanuit andere jongeren hoorden: Eenzaam en ‘anders’ voelen, over het missen van een plek waar je heen kunt als je ergens mee zit, of als je wat gezelligs wilt doen maar de sociale contacten daarvoor mist. ‘Samen’ is hierbij een kernwoord; samen koken, samen eten of samen muziek maken, samen delen en samen zijn. 

Ervaringscafés worden in elke regiogemeente in Midden-Holland georganiseerd. In Bodegraven-Reeuwijk vind die elke eerste en derde woensdag van 19.00 tot 22.00 uur plaats bij De Zon, Eiber 130 in Bodegraven. Voor meer informatie mail naar mjansen@kernkracht.nl of kijk op www.kernkracht.nl.