Afbeelding
Foto:

Sneller lezen en slimmer onthouden

Bodegraven

Stel je voor dat jij 2 keer zo snel kunt lezen en dat je 3 maal makkelijker informatie kunt terugroepen uit je brein. Wat zou dat voor jou betekenen? Wist je dat je jouw hersenen en ogen beter kan laten samenwerken? Of je nu de krant leest, een dossier, of voor school lesboeken moet doorworstelen, snellezen en geheugentraining helpt je een overvloed aan informatie te bundelen zodat je op heldere wijze alles onthoudt.


Snellezen kan je leren

Dit doe je door te werken met slimme technieken. Je kan niet alleen leren sneller te lezen, maar ook hoofd- en bijzaken te scheiden en doeltreffend tot de kern van de zaak door te dringen.


Beter onthouden kan door te leren hoe geheugentechnieken werken, zoals een systeem om getallen te onthouden of om zaken in een bepaalde volgorde te onthouden. Ook train je jouw geheugen door te Mindmappen, een creatieve denk- en notitiemethode, waarbij je het onderwerp centraal plaatst, om van daaruit een netwerk van sleutelwoorden en symbolen op te bouwen. Zo ontstaat een kaart (map) van jouw gedachtepatronen (mind). Een spiekbriefje waarmee je zelfs de meest uitgebreide zaken op eenvoudige en heldere wijze kan weergeven.


Wil je meer weten? Kijk dan bij de cursus “Snellezen & Mindmappen” die start op 9 maart bijVolksuniversiteit Het Groene Hart met leslocaties in Bodegraven en Woerden. Kijk snel op www.vuhetgroenehart.nl.