Lavinia Fontana (1552-1614) wordt besproken tijdens het Kunstcafé.
Lavinia Fontana (1552-1614) wordt besproken tijdens het Kunstcafé. Foto:

Woensdag 2 maart

Toertocht Trompetter van de Prins in de dorpen

12:15 - De Trompetter van de Prins is een kleurrijk gezelschap met verhalen, poppenkast en muziek dat de dorpen van onze gemeente bezoekt. Kijk op https://www.facebook.com/trompettervandeprins voor de tijden en locaties.

 

Start van ‘De Zustertuin Club’

14:30 - Een nieuwe activiteit! Vanaf volgende week start ‘De Zustertuin Club’! Elke eerste woensdag van de maand, is er ‘s middags inloop in ‘t Uilennest.Dan kunnen de kinderen helpen met de bloembollen planten en iets knutselen.  2 euro per kind. Locatie: De Oude Zustertuin, Bodegraven.

 

Voetbalclinic en spellen

13:30 - Leer jij (meer) vaardigheden van het voetballen of kom jij laten zien hoe goed jij hier in bent?! Naast de voetbalclinic, hebben ze nog meer leuke spellen voor jullie in petto! Voor 2,50 euro doe je al mee. Het is voor kinderen van groep 4 t/m 8! Aanmelden: www.senw-br.nl/activiteiten-en-evenementen. Locatie: WDS, Driebruggen.

 

Donderdag 3 maart 

Glowsports

10:00 - Er wordt in het donker gesport: glowsports! Een spannende en sportieve middag kost 2,50 euro en is voor alle kinderen in de leeftijd van 10 t/m 15 jaar. Aanmelden: www.senw-br.nl/activiteiten-en-evenementen. Locatie: Sporthal de Sporthoeve, Bodegraven.


 

Vrijdag 4 maart 

Chagrijnenspel

09:30 - Om de vakantie vrolijk af te sluiten, gaan ze het Chagrijnenspel doen! Kom jij met jouw vrolijke gezicht meedoen?! Deelname voor deze activiteit is 2,50 euro en het is voor kinderen van groep 3 t/m 5. Aanmelden: www.senw-br.nl/activiteiten-en-evenementen. Locatie: Sporthal de Meerkoet, Reeuwijk-Brug.


Hulp bij je computer/smartphone/tablet problemen

14:00 - Je kunt weer terecht voor hulp bij digitale uitdagingen. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. Locatie: Bibliotheek De Groene Venen in het Evertshuis, Bodegraven.

 

Artpub met Lothar Vigelandzoon

20:00 - Door de KunstKring worden regelmatig Artpups gehouden. Dit keer met de bekende Reeuwijkse kunstenaar Lothar Vigelandzoon. De entree is gratis voor donateurs en introducés. Inschrijven via info@kunstkringbodegraven-reeuwijk.nl. Locatie: Groene HartHuys, Bodegraven.


Klooster en Van der Meulen

20:30 - ‘Tijd zat!’ is een hilarische, ontroerende en krachtige worsteling in slechts anderhalf uur tijd, waarin twee vrouwen van dertig en vijftig het liefst de tijd stil willen zetten. Tickets kosten 19 euro inclusief drankje. Voor meer info en reserveren ga naar https://www.evertshuis.nl/klooster-meulen-tijd-zat. Locatie: Het Evertshuis, Bodegraven.

 

Zondag 6 maart 

Excursie - Ontdek de hazen van de Reeuwijkse Plassen (7 km)

10:00 - Ga mee op excursie met de gids van Staatsbosbeheer en ontdek de hazen van de Reeuwijkse Plassen. De excursie start vanaf Hoeve Stein, waarbij je samen met de gids op zoek gaat naar hazen rondom de boerderij. Volwassenen 10 euro, Kind t/m 12 jaar 5 euro. Leeftijd: vanaf 7 jaar. Startpunt: Boerderij Hoeve Stein (Oukoopsedijk 20, Reeuwijk). Meer informatie en aanmelden: https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/hazen-van-de-reeuwijkse-plassen.


Dinsdag 8 maart

Parkinsoncafé Reeuwijk

19:00 - Het thema van deze avond is: ‘Parkinson en Continentie’. Mevr. Marry Broere, gespecialiseerd verpleegkundige GHZ, zal het onderwerp inleiden. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Vooraf aanmelden is verplicht. Geef uw naam, adres en telefoonnummer door met het aantal personen via e-mail info@parkinsoncafereeuwijk.nl. 

 

Donderdag 10 maart 

Webinar ‘Zo help je je puber als die niet lekker in zijn vel zit’

20:00 - Centrum voor Jeugd en Gezin organiseert in samenwerking met Tischa Neve een webinar over het ondersteunen van pubers wanneer zij niet lekker in hun vel zitten. Het is bedoeld voor alle ouders van jongeren tussen de 12 en 18 jaar uit Hollands Midden. Aanmelden: www.cjgcursus.nl.




 

Zelfspot en hilarische observaties van Martijn Kardol

20:30 - ‘De Situatie’ is zijn derde cabaretprogramma van Martijn Kardol en gaat over het bezweren van een crisis in je leven. In zijn geheel eigen stijl, haalt Martijn allerlei herkenbare en hilarische situaties aan. Tickets kosten 18,50 euro inclusief drankje. Voor meer info en reserveren: www.evertshuis.nl/martijn-kardol-de-situatie. Locatie: Evertshuis, Bodegraven.

Vrijdag 11 maart 

SIZA

10:00 - Emke de Jager komt spreken over haar geloof in God en dat ze daarover niet kan zwijgen. Dit keer het thema ‘Groeien in geloof’. Locatie: het Anker, Bodegraven.


Kinderkledingbeurs

18:00 - Een tweedehands kinderkledingbeurs waarvan de helft van de opbrengst gaat naar stichting Compassion Nederland die zich inzet voor kinderen die leven in armoede. De andere helft gaat naar de Prinses Beatrixschool om daarmee leermiddelen aan te schaffen of gastlessen in te kopen. Locatie: Prinses Beatrixschool, Bodegraven.


Oecumenische gebedsbijeenkomst

20:00 - Iedereen is welkom bij de oecumenische gebedsbijeenkomst voor de verkiezingen in Bodegraven-Reeuwijk. Locatie: Ichthuskerk, Bodegraven.


Kunstcafé door kunsthistorica Ineke Otting

20:30 - Lavinia Fontana (1552-1614) was een kunstenares in een mannenwereld. Ineke Otting-Noordhoek (1954) heeft kunstgeschiedenis gestudeerd. Haar belangstelling gaat uit naar de vroegmoderne periode en naar vrouwelijke kunstenaars. Tickets kosten 9 euro inclusief consumptie. Meer info en reserveren via www.evertshuis.nl/kunstcafe-lezing-door-ineke-otting-over-kunstenares-lavinia-fontana. Locatie: zaal 1.04, Evertshuis.


Toneelvoorstelling ‘De Kriebelkroeg’

20:00 - Leden van de KPJ Bodegraven zijn volop aan het repeteren voor de toneelvoorstelling ‘De Kriebelkroeg’, een hilarisch stuk geschreven door Uschi Schilling. Kaarten voor de toneelvoorstellingen van de KPJ kosten 6 euro in de voorverkoop en 8 euro aan de deur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de spelers, contact@kpj.nl of aan de deur. Locatie: Willibrordschool, Bodegraven.

 

HELEMAAL TOP in Evertshuis

20:15 - Het is weer tijd voor feest! Helemaal Top bestaat 15 jaar en dat gaan ze vieren met een aantal unieke shows! Ze trappen af in het Evertshuis in Bodegraven met een feest zoals je van de mannen van Helemaal Top gewend bent. Het thema is Glamour Black & Glitter Gold. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.helemaaltop.com. Locatie: Evertshuis, Bodegraven.

 

Zaterdag 12 maart 

Welkom in Borft

11:00 - De ‘kick off’ van het BOV evenementenseizoen! Ze starten met het het kinderfestijn ‘Welkom in Borft’. Er zijn springkussens, suikerspinnen, popcorn, limonade, er is muziek en heel veel gezelligheid. Kom ook langs! Locatie: Raadhuisplein, Bodegraven.

 

Toneelvoorstelling ‘De Kriebelkroeg’

20:00 - Leden van de KPJ Bodegraven zijn volop aan het repeteren voor de toneelvoorstelling ‘De Kriebelkroeg’, een hilarisch stuk geschreven door Uschi Schilling. Kaarten voor de toneelvoorstellingen van de KPJ kosten 6 euro in de voorverkoop en 8 euro aan de deur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de spelers, contact@kpj.nl of aan de deur. Locatie: Willibrordschool, Bodegraven.

 

‘Tijd zat!’ is een hilarische, ontroerende en krachtige worsteling, waarin Klooster en Van der Meulen het liefst de tijd stil willen zetten. Beeld: Ewoud Rooks