Jongen en meisje maken selfie
Jongen en meisje maken selfie

Themabijeenkomst Jonge pubers en seksuele weerbaarheid

Online

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Bodegraven organiseert op woensdag 6 april de themabijeenkomst Jonge pubers en seksuele weerbaarheid voor ouders van jonge pubers. 

 Voor de meeste kinderen begint de puberteit tussen de 10 en 12 jaar. Vanaf de puberleeftijd neemt verliefdheid een serieuzere vorm aan. Ze kunnen verliefd worden op een idool, hangen hun kamer vol met posters en zwijmelen een eind weg. Gevoelens van intimiteit en seksualiteit gaan een rol spelen. Het bespreekbaar maken van thema’s als liefde en seksualiteit is voor ouders soms best lastig. Ga je zelf het gesprek aan met je puber of wacht je op het moment dat ze zelf met vragen naar je toe komen? Hoe zorg je dat je kind weerbaar is en grenzen stelt ? Hoe leren ze respectvol met elkaar om te gaan? Tijdens deze themabijeenkomst wordt er ingegaan op deze en vele andere vragen. 

Aanmelden
Het wordt een leuke, interactieve avond waarbij ouders allerlei ideeën, tips en trucs krijgen zodat het gesprek met hun puber over liefde en seksualiteit gemakkelijker gaat. De themabijeenkomst Jonge pubers en seksuele weerbaarheid vindt plaats op woensdag 6 april van 19.45 tot 21.30 uur in Het Huis van Alles Bodegraven, Vromade 1 in Bodegraven.
Kosten bedragen 5 euro per persoon. Aanmelden en meer info via www.cjgcursus.nl.