Basiscursus Kunstgeschiedenis start weer

Algemeen

Voor de zesde keer gaat de cursus Kunstgeschiedenis dit voorjaar weer van start in het Huis van Alles in Reeuwijk-Brug.

In zes lessen van twee uur wordt het verhaal verteld van de ontwikkeling van de beeldende kunst in Europa en de US. Kunststromingen, kunstenaars en hun werken worden toegelicht en getoond. Samen laten zij hun kijk zien op de maatschappelijke en culturele  wereld in hun tijd.

De cursus bestrijkt de periode tussen 1800 en 1970: de ontwikkelingen van de Romantiek tot en met de Popart komen achtereenvolgend aan de orde. Zo kan je kennisnemen van de kenmerken van de verschillende stromingen en hun onderlinge samenhang.

Doe mee
Als je belangstelling hebt, kom dan naar de informatieavond over deze cursus en neem je vragen en wensen mee. Je krijgt een toelichting over de opzet en de inhoud van de cursus en je kan je eigen belangstelling kenbaar maken. De cursus heeft een flexibele opzet en wordt voor een groep van circa 12 deelnemers gegeven. 

De informatieavond is op woensdag 16 maart om 19.30 tot 20.30 uur in het Huis van Alles in Reeuwijk-Brug. Voor deze informatieavond hoef je je niet op te geven. De cursus begint op donderdag 31 maart van 11.00 tot 13.00 uur. Daarna om de andere week tot en met 9 juni. De deelname aan de cursus is gratis en je hebt geen voorkennis nodig. Je belangstelling is voldoende. Voor nadere informatie, je vragen en inschrijving kan je mailen naar Evert Roelofs, ewproelofs@caiway.net.