Afbeelding

ZinSpelen lezing in de Ark

Lezing Expositie

Tweede lezing in de serie ‘van U is de Toekomst’ op woensdag 16 maart 2022 door Ruth Peetoom.

Ruth Peetoom is protestants theoloog. Zij studeerde aan de VU te Amsterdam en was gemeentepredikant van 1999 tot 2011 in Groningen en Utrecht. Daarna is ze bekend geworden als partijbestuurder voor het CDA. Van 2019 tot 2021 was Ruth Peetoom werkzaam als uitgever bij het Friesch Dagblad. Vanaf 1 september 2021 is ze voorzitter van de de Nederlandse GGZ. Hiermee volgde zij Jacobine Geel op die na twee termijnen afscheid nam als voorzitter. Over de geestelijke gezondheidszorg zegt Ruth Peetoom: “Het stigma over geestesziekte is echt nog sterk aanwezig. Ik vind het belangrijk dat we gaan inzien dat je niet je ziekte bént, maar een ziekte hebt.”

In een interview met NRC handelsblad stelde zij: ‘Niet wat iets kost is belangrijk, wel de waarde die het heeft. Gezonde overheids financien zijn een randvoorwaarde voor goed beleid, geen doel op zich.’ Volgens haar moeten fundamentele kwesties als de gezondheidszorg, arbeidsmarkt en de woningmarkt aangepakt worden.

Rond het kerkelijk jaarthema ‘Van u is de toekomst’ zal Ruth Peetoom spreken over ‘De kern van christelijke politiek: Doen, denken, geloven en genieten’. Wat is christelijke politiek? Bestaat het eigenlijk wel?  En is christelijk geinspireerde politiek nog herkenbaar in onze geseculariseerde tijd? 

Laat u opnieuw inspireren op woensdag 16 maart 2022. Commissie  ZinSpelen, Lezingen in de Ark, ‘t Kerkestuk 1 in Reeuwijk. Aanvang is 20.00 uur. Entree is 5 euro.