Afbeelding

Muzikale ode aan Lennaert Nijgh door Jim de Groot en Josee Koning

Theater Film

Josee (twaalf jaar getrouwd met Lennaert Nijgh) en Jim (zoon van Boudewijn de Groot en opgegroeid met de muziek van Nijgh) zingen in deze voorstelling hun favoriete teksten, halen herinneringen op en vertellen over hun speciale band met Lennaert. Lennaert Nijgh (1945-2002) maakte naam als tekstdichter maar schreef ook musicals, verhalen, boeken en columns. Hij liet een indrukwekkende literaire erfenis na. Op 29 januari 2020 zou hij 75 jaar zijn geworden. Jim de Groot en Josee Koning herdenken Lennaert beiden op een heel eigen manier. Jim fel en provocerend, Josee liefdevol en kwetsbaar. Het contrast tussen deze twee artiesten, die elkaar vinden in hun liefde voor Nijgh en muziek, maakt van ‘Testament’ een persoonlijke, ontroerende en spannende voorstelling.

Het Land van Maas en Waal, Malle Babbe, Jan Klaassen de trompetter, Meester Prikkebeen… tophits van Boudewijn de Groot en Rob de Nijs, allemaal met tekst van Lennaert Nijgh. Nederlands grootste tekstdichter schreef echter nog veel meer! Zangeres Josee Koning en zanger/acteur Jim de Groot, begeleid door drie topmusici, nemen je mee in de verrassende wereld van Lennaert Nijgh. Op donderdag 17 maart komen ze naar het Evertshuis.

Boek nu
De voorstelling ‘Testament Lennaert Nijgh 75 jaar’ is op donderdag 17 maart te zien in het Evertshuis. Aanvang om 20.30 uur, tickets kosten 24,50 euro met drankje of 19,60 euro met 20% korting (boek vóór 16 maart!) gebruik de PROMOCODE VOORJAAR22. Voor meer info en reserveren: www.evertshuis.nl/jim-groot-en-josee-koning-testament.