Triathlon Team Bodegraven organiseert op 13 maart weer een zwemloop. Beeld: Jack van Staalduinen
Triathlon Team Bodegraven organiseert op 13 maart weer een zwemloop. Beeld: Jack van Staalduinen Foto:

Donderdag 10 maart

Webinar ‘Zo help je je puber als die niet lekker in zijn vel zit’

20:00 - Centrum voor Jeugd en Gezin organiseert in samenwerking met Tischa Neve een webinar over het ondersteunen van pubers wanneer zij niet lekker in hun vel zitten. Aanmelden voor de gratis CJG-webinar kan via www.cjgcursus.nl.

 

Laat je verrassen door Martijn Kardol

20:30 - ‘De Situatie’ is zijn derde cabaretprogramma en gaat over het bezweren van een crisis in je leven. In zijn geheel eigen stijl, haalt Martijn allerlei herkenbare en hilarische situaties aan. Tickets kosten 18,50 euro inclusief drankje. Voor meer info en reserveren: www.evertshuis.nl/martijn-kardol-de-situatie. Locatie: Evertshuis, Bodegraven.

 

Vrijdag 11 maart 

SIZA Vrouwenochtend

10:00 - Emke de Jager komt spreken over haar passie: haar geloof in God en dat ze daarover niet kan zwijgen. Het SIZA-team hoopt samen met jullie weer geïnspireerd te worden door haar met het thema ‘Groeien in geloof’. Toegang is gratis. Locatie: het Anker, Pastorieplein 2 in Bodegraven.


Webinar verwoesting Bodegraven en Zwammerdam

12:00 - Binnenkort verschijnt van het boek een herdruk en vertaling, met als titel Franse Tirannie, een gruwelijk schoolboek over het Rampjaar. Dr. Arthur der Weduwen en drs Merle Lammers geven dan een toelichting op het nieuwe boek. Aanmelden op www.rampjaarherdenking.nl.

 

Kinderkledingbeurs

18:00 - De lente komt er bijna aan! Daarom wordt er een tweedehands kinderkledingbeurs op de Prinses Beatrixschool georganiseerd. De helft van de opbrengst gaat naar stichting Compassion Nederland. De andere helft gaat naar de Prinses Beatrixschool om daarmee leermiddelen aan te schaffen of gastlessen in te kopen.


Toneelvoorstelling ‘De Kriebelkroeg’

20:00 - Leden van de KPJ Bodegraven presenteren de toneelvoorstelling ‘De Kriebelkroeg’, een hilarisch stuk geschreven door Uschi Schilling. Kaarten voor de toneelvoorstellingen van de KPJ kosten 6 euro in de voorverkoop en 8 euro aan de deur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de spelers, contact@kpj.nl of aan de deur. Locatie: Willibrordschool, Bodegraven.


Oecumenische gebedsbijeenkomst 

20:00 - Iedereen is welkom bij de oecumenische gebedsbijeenkomst voor de verkiezingen in Bodegraven-Reeuwijk. Locatie: Ichthuskerk, Stationsweg 17 in Bodegraven.


Samen bidden voor onze dorpen

20:00 - Samen bidden voor onze dorpen, voor wijsheid van bestuurders, voor een dienstbaar hart, voor een samenleving waarin we samen recht doen en gerechtigheid tonen. En ook voor vrede in de wereld en de oorlog in Oekraïne. Locatie: Ichthuskerk, Bodegraven.

 

HELEMAAL TOP in Evertshuis

20:15 Het is weer tijd voor feest! Helemaal Top bestaat 15 jaar en dat gaan ze vieren! Meer informatie op www.evertshuis.nl.

 

Zaterdag 12 maart 

Hortus Populus doet mee met NLdoet

10:00 - Heb je ook weer zin om buiten actief te zijn? Kom dan naar de Hortus Populus. Help mee de Hortus een vliegende start te geven voor een extra actief nieuw seizoen. 




Opening activiteiten- seizoen BOV

11:00 - BOV opent het activiteitenseizoen met 'Welkom in Boreft', met 5 springkussens zijn voor verschillende leeftijden. Ook is er muziek zijn van de The Conditioners. Locatie: Raadhuisplein, Bodegraven. 

 

Herstel eilanden plas Ravensberg

09:30 - Het IVN IJssel en Gouwe zijn actief op de plas Ravensberg in Reeuwijk. Zij gaan op Aly’s Ambacht wilgen knotten en dit verwerken tot palen en een groot aantal takkenbossen. Aanmelden: werkgroepVLB@ivn-ijsselengouwe.nl. Verzamelen: Rokende Turf in Sluipwijk.

 


Toneelvoorstelling ‘De Kriebelkroeg’

20:00 - KPJ Bodegraven presenteert de toneelvoorstelling ‘De Kriebelkroeg’. Kaarten voor de toneelvoorstellingen van de KPJ kosten 6 euro in de voorverkoop en 8 euro aan de deur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de spelers, contact@kpj.nl of aan de deur. Locatie: Willibrordschool, Bodegraven.

 

Zondag 13 maart 

Zwemloop TTB

08:30 - Triathlon Team Bodegraven organiseert een zwemloop. Startlocatie: Zwembad de Kuil, Sportlaan 1a in Bodegraven. Aanmelden: https://www.triathlonbond.nl/meedoen/inschrijving-voor-wedstrijden/.

 

Woensdag 16 maart 

Informatieavond basiscursus Kunstgeschiedenis

19:30 - Voor de zesde keer gaat de cursus Kunstgeschiedenis dit voorjaar weer van start. Kom naar de informatieavond voor deze cursus. Aanmelden niet nodig. Locatie: Huis van Alles, Reeuwijk-Brug.

 

ZinSpelen lezing in de Ark

20:00 - Tweede lezing in de serie ‘van U is de Toekomst’ door protestants theoloog Ruth Peetoom. Toegang is 5 euro. Locatie: de Ark, ‘t Kerkestuk 1 in Reeuwijk. 















Donderdag 17 maart

De Biografie van het Groene Hart

19:30 - Mevrouw dr. Marinke Steenhuis vertelt het verhaal van de geschiedenis van het Groene Hart en wat die geschiedenis kan betekenen voor de ontwikkelingen in de komende decennia. Bureau Steenhuismeurs heeft in opdracht van het Bestuurlijk Platform Groene Hart de ‘Biografie van het Groene Hart’ gemaakt. Aanmelden: info@groenehart.info. Locatie: Cinema Gouda.