Aan de hand van een smartlap werd de geschiedenis van 1672 verteld.
Aan de hand van een smartlap werd de geschiedenis van 1672 verteld.

De Trompetter van de Prins gaat de scholen af

Algemeen

Het theatergezelschap De Trompetter van de Prins is bezig met een tournee langs de dorpen van onze gemeente om de geschiedenis van 350 jaar Rampjaar tot leven te brengen. Overal vertelt De Trompetter zijn verhaal over Prins Willem lll en de Oude Hollandse Waterlinie. Aan Driebruggen viel gisteren de eer te beurt het spits af te bijten met een feestelijke middag in het Huis van Alles in Custwijc. 

De Trompetter van de Prins is een kleurrijk gezelschap bestaande uit drie enthousiaste dames. Zij vertellen verhalen, hebben een poppenkast en maken muziek. Zij gaan dit voorjaar alle kernen langs met hun voorstelling en kwamen als eerste in Driebruggen. Daar was het vreselijk gezellig! Het onthaal was gastvrij en het publiek bestond uit geweldig enthousiaste kinderen en volwassenen. 

Na de voorstelling, waarbij enkele aanwezigen actief werden betrokken, hebben de kinderen geknutseld en een filmpje gemaakt over de Waterlinie. Daarin zie je allerlei poppenkast-voertuigen die je de waterlinie over konden helpen. Het filmpje is te zien op www.facebook.com/trompettervandeprins.

De Trompetter trekt verder
Elke woensdagmiddag om 15.00 uur speelt De Trompetter van de Prins een gratis voorstelling, steeds op een andere plek. Op 16 maart is Bodegraven aan de beurt in het Huis van Alles aan de Vromade. Actuele informatie vindt u op de Facebookpagina van Trompetter van de Prins. Het is een voorstelling voor kinderen, maar ouders en andere belangstellenden zijn zeker ook van harte welkom!