Afbeelding
Foto: Sabrina den Haag

Nieuwe woningen in Reeuwijk-Dorp

Algemeen

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk werkt aan planning voor nieuwe woningen op drie dicht bij elkaar gelegen locaties in Reeuwijk-Dorp: de Action-locatie (voorheen Aldi), de voormalige caravanstalling (nu opslagloods) en de locatie van ontwikkelaar Timpaan. Als alles volgens planning verloopt, worden de woningen eind 2023 gebouwd.

1. Action
Na het vertrek van de Aldi in 2020 is het niet gelukt om de ontwikkelaar van deze locatie woningbouw te laten ontwikkelen. Eind 2021 heeft echter een nieuwe ontwikkelaar, Renward, de grond gekocht. Renward wil wel woningbouw ontwikkelen, nadat het contract met de Action is afgelopen. De wens om op deze locatie ook een winkel voor dagelijkse boodschappen te creƫren wordt meegenomen in de gesprekken.

2. Voormalige caravanstalling
De mogelijke woningbouwontwikkeling op de Action-locatie opent ook de deur voor woningbouw op de voormalige caravanstalling. Eigenaren Baars en Mourits wilden hier al acht starterswoningen plaatsen, maar het plan liep tegen beperkingen aan door de nabijgelegen detailhandelslocatie (de Action). De ontwikkelaars van beide gebieden zijn in gesprek.

3. Timpaanlocatie
De gemeente heeft deze locatie gekocht van ontwikkelaar Timpaan. Ook hier kunnen, in samenhang met de andere twee locaties, nieuwe woningen komen. Ook Woningbouwvereniging Reeuwijk wordt hierbij betrokken.