woensdag 16 maart

Basiscursus Kunstgeschiedenis start 

19:30 - Voor de zesde keer gaat de cursus Kunstgeschiedenis dit voorjaar weer van start. In zes lessen van twee uur wordt het verhaal verteld van de ontwikkeling van de beeldende kunst in Europa en de Verenigde Staten. Deelname is gratis. Meer informatie: ewproelofs@caiway.net. Locatie: Huis van Alles, Reeuwijk-Brug.


ZinSpelen lezing in de Ark

20:00 - Tweede lezing in de serie ‘van U is de Toekomst’ door protestants theoloog Ruth Peetoom. “Het stigma over geestesziekte is echt nog sterk aanwezig. Ik vind het belangrijk dat we gaan inzien dat je niet je ziekte bént, maar een ziekte hebt.” Rond het kerkelijk jaarthema ‘Van u is de toekomst’ zal Ruth Peetoom spreken over ‘De kern van christelijke politiek: Doen, denken, geloven en genieten’. Wat is christelijke politiek? Bestaat het eigenlijk wel? En is christelijk geinspireerde politiek nog herkenbaar in onze geseculariseerde tijd? Entree: 5 euro. Locatie: de Ark, ‘t Kerkestuk 1 in Reeuwijk.


donderdag 17 maart

Kom genieten van de Biografie van het Groene Hart

19:30 - Mevrouw dr. Marinke Steenhuis vertelt het verhaal van de geschiedenis van het Groene Hart en wat die geschiedenis kan betekenen voor de ontwikkelingen in de komende decennia. Aanmelden: info@groenehart.info. Locatie: Cinema Gouda.


vrijdag 18 maart

Film DONBASS

20:30 - Wanneer oorlog vrede wordt genoemd, propaganda tot waarheid wordt gebombardeerd en haat tot liefde wordt verheven, dan begint het leven op de dood te lijken. Regisseur Sergei Loznitsa geeft een ‘praktische handleiding’ voor het overleven in zo’n hel. Volledige opbrengst gaat naar giro 55. Entree: 10 euro inclusief pauzedrankje. Ga voor meer info en reserveren naar: www.evertshuis.nl/film-adam. Locatie: Evertshuis, Bodegraven.


Peuterdans Ukkiepret

Dansen en bewegen op muziek is leuk! Bij Ukkiepret gaan peuters samen met hun (groot)ouders op ontdekkingsreis: gezellig zingen, spelen en bewegen. Entree: 5 euro en één (o)pa, (o)ma of verzorger mag gratis mee. Meer info en reserveren: www.evertshuis.nl/ukkiepret-mrt22. Locatie: Evertshuis, Bodegraven.


zaterdag 19 maart

Reeuwijk-Dorp actief tijdens Landelijke Opschoondag

09:00 - Een groepje vrijwilligers gaat aan de slag om wegen, bermen en sloten te ontdoen van zwerfafval. Verzamelpunt: het schuurtje van Dirk Vergeer aan de Kerkweg (tussen nr. 11 en nr. 13). 


Themadag Heerlijkvrij

10:00 - Christelijke stichting Heerlijkvrij organiseert in de Salvatorkerk in Bodegraven voor de tweede keer een themadag. De Stichting Heerlijkvrij helpt sinds 2010 mensen die vastlopen in het leven door in gesprek te gaan, te bidden en zo weer perspectief te bieden. Meer informatie via www.heerlijkvrij.nl.


Tweedehands kledingmarkt Waarder

10:00 - Op zaterdag 19 maart is er een gezellige kledingmarkt in Huis van Alles Waarder. Kom naar deze gezellige markt om voor een leuk prijsje kleding te kopen of verkopen! 


woensdag 23 maart

Minicursus ‘Hoe krijgen we schoon water in de Reeuwijkse Plassen?’

20:00 - Hoe kunnen we de kwaliteit van het water in de Reeuwijkse Plassen beïnvloeden? Dit thema staat centraal op de komende minicursus van de Natuuracademie Reeuwijkse Plassen. De theorieavond vindt plaats op woensdagavond 23 maart en het praktijkdeel op zaterdagochtend 26 maart. Aanmelden: Marlou Min, mmin@xs4all.nl. Entree: 10 euro voor beide dagdelen. Locatie: Kerk van Sluipwijk, ‘s-Gravenbroekseweg 85b.


Webinar Eat, Train, Study, Sleep en Repeat

20:00 - Het Centrum voor Jeugd en Gezin organiseert in samenwerking met Gezondheidsbevordering van GGD Hollands Midden een webinarserie speciaal voor de ouders van leerlingen van het voortgezet onderwijs. Deze week meer informatie over het puberbrein in relatie tot voeding, bewegen, studeren en slaap. Meer informatie en aanmelden voor de webinars kan via www.cjgcursus.nl.